Utrka za naslov / Bivši reprezentativac za RTL: 'Po meni je Osijek broj jedan za osvajanje prvenstva'

Jurica Vranješ, komentirao je za RTL Sport aktualno stanje Prve HNL koja dugo nije vidjela ovako intenzivnu borbu za naslov prvaka.

28.2.2022.
21:00
VOYO logo

Bivši reprezentativac hrvatske nogometne reprezentacije i bivši nogometaš Osijeka i Rijeke, Jurica Vranješ, komentirao je aktualno stanje Prve HNL koja dugo nije vidjela ovako intenzivnu borbu za naslov prvaka.

U vikend derbijima, Osijek je svladao Dinamo s minimalnom razlikom dok je Rijeka uvjerljivo porazila Hajduk u subotu s 3-1. Vranješ, koji je igrao za Osijek od 1997. do 2000. i za Rijeku 2012, gostovao je u RTL Sportu i dao vlastito mišljenje na ovogodišnju utrku za naslov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Napokon bez mjera /

Ukinute mjere na tribinama HNL-a, stadioni ponovno mogu biti punog kapaciteta!

Image
Napokon bez mjera /

Ukinute mjere na tribinama HNL-a, stadioni ponovno mogu biti punog kapaciteta!

"Osijek prvi, Dinamo drugi, Hajduk treći, Rijeka četvrta. Po meni je Osijek broj jedan za osvajanje prvenstva. Pametno Nenad (Bjelica) to sve vodi, ljudi su iza njega, dali su mu odriješene ruke i on je to pokazao svojom kvalitetom dovođenja igrača," rekao je Vranješ.

Tvrdi da je Dinamo u neku ruku kriv za rezultate Osijeka

Vranješ je dodao kako je Dinamo sam sebi učinio medvjeđu uslugu time što su otpustili Bjelicu 2020, a upravo je on sada na klupi vodeće ekipe HNL-a, Osijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dinamo je tu sam sebi pucao u nogu prije godinu i pol dana kad su ga otpustili. Ne bih Kopića ništa krivio, on najbolje radi što može," završio je.

Prema Vranješu, Hajduk je treći favorit za naslov prvaka. Splitski klub bio je u odličnoj formi uoči susreta s Rijekom, ali klub s Kvarnera dominirao je Jadranskim derbijem. Ipak, Hajduk ima utakmicu manje od Osijeka i Rijeke kao i Dinamo, a razliku će nositi međusobni susret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovaj vikend je Hajduk imao sreće što je Osijek dobio. Da je Dinamo dobio moglo bi se reći da je Hajduk otpao. Kako je Osijek to riješio, a Dinamo ide u Split na ovu zaostalu utakmicu, još je sve na Hajduku."

Trenutno je Osijek na prvom mjestu HNL-a s 52 boda. Prate ih aktualni prvaci, Dinamo, s 50 bodova i utakmicom manje. Trećeplasirana je Rijeka s 49 bodova, a Hajduk je na četvrtom mjestu s 47 bodova i, također, utakmicom manje od Osijeka i Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo