BIVŠI IZBORNIK PORUČUJE: / Ako me zovu, tu sam, opet bih vodio Hrvatsku

Image
Foto: Pixsell, Dino Stanin

Igor Štimac bio je hrvatski izbornik prije Nike Kovača, a razišao se s reprezentacijom na isti način, usred kvalifikacijskog ciklusa.

10.9.2015.
11:36
Pixsell, Dino Stanin
VOYO logo

Štimac nije zatvorio vrata hrvatskoj reprezentaciji. "Na to ću pitanje odgovoriti ukoliko me netko pozove", izjavio je Štimac za RTL direkt.

'Suosjećam s Kovačem'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Suosjećam s Kovačem jer jer potrošen kvalitetan i perspektivan trener koji je mogao pridonijeti hrvatskom nogometu na razne načine. Potrošio ga je HNS", dodao je Štimac pojašnjavajući situaciju oko svoje ostavke u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

"Žao što sam dao ostavku, ali s druge strane znao sam da je Kovač već pripremljen kao moj nasljednik. Moja bi se smjena dogodila bez obzira ponudio ja ostavku ili ne".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Štimac je otišao prije dodatnih kvalifikacija u kojima je Kovačeva momčad "pomela" Island i izborila SP.

'Igrače nikad ne smijete kriviti'

"Niko je imao izvrsnu situaciju nakon mene, bilo je za očekvati da ćemo proći Island. Najavljen je kao dugoročan projekt HNS-a, zato je ovo iznenađujuće i razočaravajuće. Hrvatska ima realne šanse da se domogne izravnog plasmana u Francusku", smatra Štimac i zamjera Kovaču što je kritizirao igrače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To nikad ne smijete napraviti, upirati prstom u njih kao u glavne krivce, iako možda i imate pravo. Atmosfera koja se zadnjih deset godina stvara oko reprezentacije nije takva da nadahnjuje igrače", pojasnio je Štimac, a potencijalnom novom izborniku Anti Čačiću je poručio:

"Ako postane izbornik zaželit ću mu sreću kao i bilo kome drugome. Bilo tko tko bude izabran neće biti pogrešan. Hrvatska ima kvalitetne trenere i igrači će dati maksimum u zadnje dvije utakmice, protiv Bugarske i Malte."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo