NEŠTO SE MIJENJA / Bivši izbornik debitirao pobjedom pa odmah otkrio kako će od sada Dinamo igrati i zašto je Petkovića poslao na klupu

Image

Povratak Ante Čačića na Dinamovu klupu nakon deset godina nije riješio problem Dinamove neefikasnosti

24.4.2022.
21:53
VOYO logo

Nogometaši Dinama došli su do teško izborene 1-0 pobjede na gostovanju kod Gorice koja ih je približila obrani naslova prvaka Hrvatske. Pobjedu Dinamu, baš kao i na nedavnom gostovanju kod Rijeke, donio je kapetan Arijan Ademi pogotkom u 85. minuti.

Kako nogometaši Hajduka nisu uspjeli pobijediti Slaven Belupo na gostovanju u Koprivnici, gdje je utakmica završila bez pogodaka, a Osijek je još u subotu poražen u Rijeci, četiri kola prije kraja prvenstva Dinamo ima 69 bodova, pet više od Osijeka te šest više od Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povratak Ante Čačića na Dinamovu klupu nakon deset godina nije riješio problem Dinamove neefikasnosti. U odnosu na prethodnika Željka Kopića, Čačić je odlučio Brunu Petkovića zamijeniti Komnenom Andrićem, a promijenio je i formaciju u 4-2-3-1, ali golovi su izostali, osim ovog Ademijevog dakako.

Image
JESTE LI VIDJELI OVO? /

Zastrašujući prizor na utakmici Dinama i Gorice. Navijač uletio na teren i došao do Oršića, zaštitari ga odmah zaskočili i oborili

Image
JESTE LI VIDJELI OVO? /

Zastrašujući prizor na utakmici Dinama i Gorice. Navijač uletio na teren i došao do Oršića, zaštitari ga odmah zaskočili i oborili

Promjena formacije

Bivši izbornik Čačić je nakon utakmice bio dosta zadovoljan odrađenim poslom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moram na početku čestitati svojim igračima na pobjedi koja je izuzetno važna u dinamici osvajanja bodova želimo li biti prvi. Čestitam im zbog toga što su zaista dobro ušli u utakmicu, činili sve da budu ti koji će gospodariti terenom. Naravno, bilo je perioda kada je domaćin pokazao da se radi o kvalitetnom domaćinu. Isto tako moram se zahvaliti navijačima koji su i s jedne i s druge strane, dakle i sa zapada i s istoka, cijelu utakmicu nas nosili i bodrili. I na kraju smo došli do tog zasluženog gola. Mislim da smo cijelu utakmicu bili apsolutno bolji, da smo stvorili dosta prilika i činjenica da je domaći vratar bio najbolji govori tome u prilog", rekao je Čačić.

Zatim je govorio o promjeni formacije na 4-2-31 i kaže kako mu nije jasno zašto su od njega ranije odustali, a kazao je kako od sada igraju samo oni koju su boljoj formi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da Dinamu najbolje odgovara ovaj sustav igre koji su jedno vrijeme napustili. Ja sam se danas odlučio na njega, pokazalo se da je dobro, da se igrači komotno osjećaju. To su pokazali raspoloženjem na koji način su to prihvatili. Znali smo da će utakmica biti teška, zadnja su kola, neki igrači su, uvjetno rečeno, neću reći izraubani, izgubili svježinu. Na neke nismo mogli računati… Ali igrači koje smo danas imali, koji su bili kroz utakmicu, sa svima sam naravno zadovoljan i veliko im hvala. Ova utakmica nas je približila naslovu prvaka", veli Čačić.

'Moramo biti oprezni'

Zašto je Petkovića ostavio na klupi? "Vidjet ćemo što će biti. Imam malo duži tjedan, vidjet ću na koji način pojedini igrači reagiraju i odlučit ću se za one koji su u trenutku najsvježiji, najorniji. I da mogu odgovoriti kriterijima utakmice koja čeka", rekao je Čačić pa se malo ispravio zbog korištenja termina "izraubani".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Možda je to neprikladan izraz, ali neki igrači nisu do kraja spremni, nemaju dovoljno natjecateljskog ritma. Danas je nakon dugo vremena prvi put Ivanušec odradio 90 minuta, imamo i situaciju s Ademijem koji je odradio 90 minuta, ali je imao problema s ozljedama i nije trenirao. Tako da moramo biti jako oprezni na koji način ćemo završiti ove četiri utakmice", zaključio je.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo