Teške optužbe / Bivšem predsjedniku Barcelone prijeti 11 godina zatvora

Image
Foto: AP Images

Prema optužbi Rosell i njegovi suradnici su oprali više od 35 milijuna dolara

25.7.2018.
20:50
AP Images
VOYO logo

Španjolsko državno tužiteljstvo zatražilo je 11-godišnju zatvorsku kaznu za bivšeg predsjednika Barcelone SandraRosella koji je optužen za pranje novca i formiranje zločinačke organizacije preko koje je oprano više od 35 milijuna dolara.

Rosell je priveden u svibnju 2017. godine i od tada se nalazi u pritvoru čekajući početak suđenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivšeg čelnika katalonskog velikana se sumnjiči da je u suradnji s bivšim predsjednikom Brazilskog nogometnog saveza (CBF) RicardomTeixeirom u Južnoj Americi "oprao" više od 35 milijuna dolara. Rosella se optužuje da je mimo zakona prodavao marketinška prava Barcelone, a prihodi  su "provedeni" su kroz poslovne knjige u porezinim oazama, iako su trebali biti prijavljeni u Španjolskoj.

Prema optužbi Rosell i njegovi suradnici su nezakonito uzeli 15 milijuna eura provizije od prodaje TV prava. Taj su iznos navodno oprali i izvukli preko fiktivnih tvrtki osnovanih u Andori. Cijelu operaciju Rimet pokrenuo je FBI kada su 2015. krenula privođenja u FIFA-i zbog mita i korupcije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rosell je bio predsjednik Barcelone od 2010. do 2014. godine, a pod njegovim vodstvom Barca je osvojila devet trofeja pri čemu Ligu prvaka (2011) i dva španjolska prvenstva. Klub je napustio kada je protiv njega pokrenuta istraga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo