JUVENTUS U MANJE OD TRI MINUTE ŠOKIRAO WEMBLEY: / Stara Dama digla se iz pepela, slomila Tottenham i plasirala u četvrtfinale LP-a

Image
Foto: AFP

Tottenham i Juventus odigrali su sjajnu utakmicu na Wembleyu, a bolji su bili gosti sa 2-1. Tottenham je djelovao bolje sve do 65.

7.3.2018.
22:20
AFP
VOYO logo

Aktualni europski doprvak Juventus plasirao se u četvrtfinale Lige prvaka nakon što je u Londonu pobijedio Tottenham 2-1 poslije 2-2 iz prve utakmice.

Nakon što je u Torinu izvukao 2-2, Tottenham je na Wembleyu pred svojim navijačima vodio 1-0 i imao još niz sjajnih prilika, no Juve je u drugom dijelu okrenuo rezultat i izborio nastavak natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogodak za Tottenham zabio je Heung-Min Son u 39. minuti, a rezultat su okrenuli Argentinci Gonzalo Higuain (64) i Paulo Dybala (68). Hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić zbog ozljede bedrenog mišića lijeve noge nije niti doputovao u London.

Tottenham dominantniji u prvom dijelu

Tottenham je imao priliku tek drugi put u svojoj povijesti izboriti plasman u četvrtfinale Lige prvaka. To mu je do sada uspjelo jedino 2011. kada je u osmini finala prošao Milan, ali je potom u četvrtfinalu ispao od Real Madrida. Londonski sastav je i ovoga puta bio korak do prolaza protiv jednog talijanskog sastava, ali nevjerojatni Juventus se izvukao iz ponora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tottenham je apsolutno dominirao u prvom poluvremenu i mogao je uvjerljivije voditi. Spursi su u prvih 45 minuta imali četiri sjajne prilike, a samo je Son tri puta mogao svladati Buffona. Koreanac je već u trećoj minuti imao odličnu priliku. Na lijevoj strani je prošao Barzaglia i pucao s desetak metara iskosa, ali je Buffon sjajno obranio. U 15. minuti 'zicer' je imao i Harry Kane koji je prošao Chiellinija, a zatim zaobišao i Buffona i iskosa s desne strane promašio prazna vrata. U 20. minuti ponovo je priliku imao Son. Pucao je glavom iz blizine, ali je Buffon ponovo obranio.

https://streamable.com/mxx9e

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudačke greške

Svoju dominaciju Tottenham je okrunio u 39. minuti kada je Son napokon svladao Buffona. Trippier je ubacio s desne strane, a Son nespretno reagirao, ali dovoljno dobro da postigne pogodak.

U prvom poluvremenu bila su i dva sporna trenutka. Poljski sudac je vrlo lako mogao dosuditi kazneni udarca za oba sastava. U 13. minuti je Chiellini s poda igrao rukom, dok je u 17. minuti Vertonghen 'pokupio' Douglasa Costu u prodoru. I dok je Chiellinijeva ruka bila dvojbena, prekršaj domaćeg stopera je bio očit i poljski sudac Szymon Marciniak je teško oštetio torinsku 'Staru damu'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preokret u nastavku

U drugom poluvremenu prvi je zaprijetio Juve, ali je Dybala u 61. minuti loše pucao. Tri minute kasnije gosti su se vratili u igru. Lichtsteiner je ubacio s desne strane, Khedira prebacio loptu glavom do Higuaina koji je zabio za 1-1. U 68. minuti već je bilo 2-1 za talijanskog prvaka. Higuain je sjajnom asistencijom kroz 'srce' suparničke obrane uposlio sunarodnjaka Dybalu koji je izbio sam ispred Llorisa i majstorski zabio za vodstvo.

U završnici susreta uslijedila je opsada Juventusova gola. Sijevalo je sa svih strana. Pucali su Eriksen, Son, Dembele i Kane, ali nisu uspjeli svladati Buffona. Najbliže golu bio je Kane koji je u 89. minuti uzdrmao vratnicu i tako propustio priliku izboriti barem produžetak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to prvi domaći poraz momčadi Mauricija Pochettina u posljednjih 16 utakmica. Zadnji klub koji je slavio na stadionu Wembley bio je West Hama (3-2) u listopadu prošle godine.

UŽIVO:

Tottenham - Juventus 1:2 (Son/Higuain, Dybala)

(Manchester City - Basel 1:2)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tottenham: Lloris; Trippier, Sanchez, Vertonghen, Davies; Dier, Dembele; Eriksen, Dele, Son; Kane.

Juventus: Buffon; Barzagli, Benatia, Chiellini, Sandro; Khedira, Pjanić, Matuidi; Douglas Costa, Higuain, Dybala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


90+3' - Kraaaaj! Tottenham nije uspio zabiti i izboriti produžetke te Juventus ide u čevrtfinale Lige prvaka!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' - Harry Kane umalo je šokirao Juventus! Iako je bio u zaleđu (suci to nisu vidjeli), skočio je najviše te je lopta pored Buffona udarila u stativu, plesala po crti i tek su ju tada s gol linije izbili igrači Juventusa.

85' - Alli je izašao, a u igru je ušao Llorente. Tottenham pokušava, ali ne uspijeva doći u priliku i zaprijetiti ozbiljnije Juventusu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

83' - Ponovno je Son zaprijetio Buffonu. Pucao je s 18 metara ljevicom i za nekoliko centimetara promašio gol Juvea.

81' - Opkolili su Spursi gol Buffona, pucao je Eriksen, ali Asamoah je za malo skrenuo njegov udarac te je lopta otišla u korner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

78' - Son je opasno ubacio pred gol Stare Dame, ali Chiellini je u posljednji trenutak izbacio loptu ispred Kanea i umalo postigao autogol.

75' - Tottenham polako dolazi sebi i počinje stiskati Juventus, ali ne uspijeva doći do gola spasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

67' - GOOOOOL! Higuain je nakon manje od tri minute što je zabio odlično proigrao Dybalu koji je izašao sam pred Llorisa i sigurno zabio za veliki preokret Juventusa!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

64' - GOOOOOL! Tek što je ušao, Lichsteiner je odlično nabacio prema Khediri koji je prebacio loptu na drugu stranu gdje je bio Higauin koji se odlično snašao i zabio za 1-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

61' - Allegri je odlučio napraviti dvije zamjene. U igru su ušli Lichsteiner i Asamoah, a izašli su Benatia i Matuidi. Samo minutu kasnije Dybala je imao dobru priliku nakon lošeg čišćenja Sancheza, ali nije bio precizan.

58' - Nova velika prilika za Tottenham, odnosno za Sona. I još je jednom zaprijetio s iste pozicije, iskosa s lijeve strane, ali nije dobro zahvatio loptu te je ona završila daleko iznad gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

56' - Sada je i Alli požutio zbog opasnog starta, a igra se prebacila na sredinu terena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

53' - Chiellini je čvrsto ušao u Allija i srušio ga na centru igrališa, a Poljak je ponovno izvadio žuti karton te sada tri od četiri igrača posljednje linije Juventusa imaju opomenu.

49' - Tottenham je nastavio tamo i gdje je stao u prvom dijelu. Dominiraju terenom i često dolaze pred gol Juventusa, a igračima Stare Dame ne preostaje ništa drugo nego prekršajima presjecati njihove akcije. Benatia je bio prežestok u jednom takvom startu te je dobio žuti karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Počelo je drugo poluvrijeme!

45+2' - Marciniak je poslao igrače u svlačionicu na odmor i označio kraj prvog poluvremena u kojem je Tottenham pokazao bolju igru.

41' - Juventus se umalo eskpresno vratio. Pjanić je opalio s ruba kaznenog prostora, ali njegov je pokušaj za malo otišao pored gola Llorisa. Isti je igrač i asistirao minutu kasnije, ali napadač Stare Dame poslao je loptu preko gola.

40' - GOOOOL! Heung-Min Son konačno je uspio svladati Buffona nakon brojnih prilika. Trippier je u sredini pronašao Koreanca koji niti ovog puta nije uspio zahvatiti loptu kako je želio, ali ona je neobično odskočila i prevarila talijanskog vratara te Spursi imaju prednost od 1-0!

38' - Još jednom u prilici je bio Son. Ponovno je prodao bicikl i pucao, ali njegov je pokušaj otišao pored gola.

34' - Kane se skroz iskosa odlučio na udarac s ruba kaznenog prostora te je njegov udarac za malo prohujao pored vrata Juventusa. Samo minutu kasnije, Alex Sandro je dobio žuti karton zbog prekršaja nad Trippierom.

32' - Dele Alli natrčao je na jednu odbijenu loptu te je s 20-ak metara opalio iz prve, ali Buffon je još jednom bio na pravom mjestu te je bez problema ukrotio taj udarac.

30' - Utakmica se malo primirila nakon brojnih uzbuđenja u prvih pola sata utakmice.

28' - Vertonghen je čvrsto ušao u Dybalu i Marciniak je odlučio pokazati mu prvi žuti karton danas.

24' - Son je zasada najopasniji igrač Tottenhama. Ponovno se sjurio prema golu Juvea, ali njegov je udarac ovoga puta rezultirao kornerom iz kojeg Spursi nisu uspjeli ozbiljnije zaprijetiti Buffonu.

19' - Spursi su izveli pravu malu opsadu gola Buffona. Najopasniji je bio udarac Sona glavom, ali 40-godišnji vratar je uspio obraniti njegov pokušaj.

16' - Vertonghen je neoprezno srušio Douglasa Costu u svom kaznenom prostoru, ali poljski sudac Marciniak nije pokazao na bijelu točku unatoč brojnim prosvjedima Talijana.

15' - Nova velika prilika za Tottenham. Alli je ponovno proigrao Kanea koji je ovog puta zaobišao Buffona i pucao po golu, ali pogodio je mrežu s vanjske strane.

13' - Eriksen je proigrao Kanea koji se odlučio na lažnjak umjesto šuta po golu te su ga igrači Juventusa uspjeli zaustaviti i otkloniti veliku opasnost. Chiellini je bio u klizećem startu i lopta ga je pogodila u ruku, ali sudac to nije vidio.

7' - Douglas Costa oštro je nabacio loptu prema Higuainu koji je ipak ostao malo kratak te nije uspio zaprijetiti Llorisu.

3' - Son je s lijeve strane ušao u šesnaesterac Juventusa, prodao bicikl Barzagliju i pucao po golu, ali Buffon je sigurno odbio njegov udarac. Prvi pokušaj Tottenhama na utakmici.

1' - Počela je utakmica na Wembleyu!

19:58 - Mandžukić propušta susret zbog ozljede.

Higuain je zabio dva brza gola i nakon devet minuta izgledalo je kako će ovo biti jednosmjerna ulica, ali Englezi su se probudili i Harry Kane je izjednačio u 35. minuti. Higuain je imao priliku za hat-trick u sudačkoj nadoknadi prvog dijela, ali nije iskoristio kazneni udarac. Kako je utakmica prolazila Tottenham se dizao i zasluženo izjednačio u 71. minuti golom Eriksena. Spursi su dobro izgledali na terenu, imali posjed lopte veći od Juvea i s pravom se nadaju u prolazak u četvrtfinale.

Tottenhama hrabri i njihov skor kod kuće ove sezone u Ligi prvaka, pobijedili u u sve tri utakmici u Grupi H. Padali su Borussia Dortmund, Real Madrid i APOEL. Također, neporaženi su u sedam uzastopnih utakmica protiv talijanskih momčadi na domaćem terenu.

UDARAC ZA ALLEGRIJA I JUVE UOČI LIGE PRVAKA: Mandžo zbog ozljede neće nastupiti u Londonu

"Čeka nas jedna od najboljih momčadi u povijesti nogometa. Igrali su u dva finala Lige prvaka u zadnje tri sezone. Bit će to velika bitka, u kojoj imamo šanse samo ako odigramo na najvišoj razini", najavio je menadžer Spursa Mauricio Pochettino.

Juventus nema najbolja iskustva s engleskim momčadima. U 13 dvoboja na ispadanje, samo su pet puta prošli dalje, a u gostima protiv Engleza imaju tri pobjede, šest neriješenih ishoda i 12 poraza.

"Ovakve utakmica na najvišoj razini na kraju se svedu na iskorištavanje šansi. Ne znam kako će odigrati Spursi, ali mi u svakom slučaju moramo biti tehnički puno bolji nego u prvoj utakmici", rekao je trener Juvea Massimiliano Allegri.

TRENER JUVENTUSA ŽESTOKO NAPAO KRITIČARE NAKON REMIJA: ‘Osim jednog udarca, Tottenham nije imao nijednu priliku’

Utakmicu će zbog ozljede propustiti hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić, ali u špicu se vraća Gonzalo Higuain koji je zbog ozljede gležnja propustio zadnje dvije. S druge strane, Pochettino nema problema s napadom jer Harry Kane igra u životnoj formi, a nahvalio ga je i Buffon smjestivši ga među "2-3 najbolja golgetera na svijetu u ovom trenutku."

U drugom susretu večeri Manchester City protiv Basela brani prednost od 4-0 iz prve utakmice.

ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo