NOVI ZADATAK ZA MLADE VATRENE / Bišćan uoči Norveške: 'Oni su naš najveći konkurent u ovoj skupini, bit će ova utakmica velik izazov'

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

U skupini A Norveška, Hrvatska i Austrija imaju po šest bodova, ali Austrijanci imaju utakmicu više i poraz na gostovanju u Norveškoj

4.10.2021.
18:04
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija okupila se u ponedjeljak u Zagrebu uoči dva kvalifikacijska dvoboja za U21 Europsko prvenstvo 2023. u kojima će prvo u petak ugostiti Norvešku u Varaždinu (18.00), a sljedećeg utorka gostovati u Azerbajdžanu.   

U drugi kvalifikacijski ciklus od dvije utakmice Hrvatska ulazi s maksimalnih šest bodova nakon domaće pobjede nad Azerbajdžanom i gostujuće u Finskoj. Izborni Igor Bišćan posebno je naglasio važnost prve utakmice, protiv Norvežana u Varaždinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ZVIJER NA ČETIRI KOTAČA /

Pogledajte kakav si je auto Ibrahimović kupio za rođendan, riječ je o najbržem Ferrariju svih vremena

Image
ZVIJER NA ČETIRI KOTAČA /

Pogledajte kakav si je auto Ibrahimović kupio za rođendan, riječ je o najbržem Ferrariju svih vremena

Morat će bez Franjića

"Utakmica protiv Norveške je izuzetno bitna, i na psihološkom planu za ono što nam dolazi poslije, a i na bodovnom planu, jer igramo protiv izravnog konkurenta za plasman pa ti bodovi dodatno znače", rekao je Bišćan i kratko istaknuo osnovne kvalitete Norvežana:

"Norvežani su ozbiljna momčad, fizički jaka, koja je nešto jača u igri prema naprijed. Morat ćemo biti jako dobri, čvrsti, kompaktni, da bismo pobijedili."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovom ciklusu Bišćan ne može računati na kapetana Bartola Franjića koji se ozlijedio u posljednjem Dinamovom prvenstvenom dvoboju.

"Ostali smo bez Franjića koji je bitan igrač za nas, kapetan. Što je tu je, morat ćemo biti u stanju fizički se nositi s njima i tražiti pobjedu kroz kvalitetu koju imamo. Imamo igrače koji su u formi, a igramo i na domaćem terenu. Računamo na ta tri boda."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O Franjićevom izostanku je govorio i branič talijanske Verone Boško Šutalo.

"Falit će nam, ali imamo dosta dobrih igrača u vezi, kvalitetnih igrača koji igraju u dobrim klubovima, i sigurno je da će ga netko dobro nadomjestiti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Norvežani - najteži protivnici

"Norveška je naš najveći konurent u ovoj skupini. Sigurno će biti veliki izazov igrati protiv njih. Imamo dvije pobjede u prve dvije utakmice i sigurno da je atmosfera dobra. Cilj nam je plasirati se na Europsko prvenstvo. Ako se želimo plasirati, moramo pobjeđivati u svim utakmicama pa tako i Norvešku", dodao je Šutalo.

Njegov suigrač iz Verone, vratar Ivor Pandur, u prve dvije utakmice je uz pomoć obrane sačuvao svoju mrežu, a vjeruje da taj niz može biti nastavljen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čekaju nas dvije jako, jako bitne utakmice, pogotovo ta prva s Norveškom, koju ne poznajemo, a stoji jako dobro u skupini. Vjerujem da imamo kvalitetu za uzeti svih šest bodova."

Nažalost, Pandur nema veliku minutažu u klubu, ali se time ne opterećuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedino što mogu je nastaviti raditi i čekati priliku. Vjerujem da to zaslužujem, da imam kvalitetu. Na meni je da svaki dan to pokazujem, a onda je trener taj koji će odlučiti. Treba i malo sreće. Dok sam tu fokusiran sam na reprezentaciju i želim dokazati sebi i ostalima da sam spreman, da imam kvalitetu i da se na mene može računati."

Gužva na vrhu ljestvice

Nedostatak minuta njegovih izabranika muči i Igora Bišćana, ali on za to ima razumijevanja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neki igraju dovoljno, neki ne, ali to je razumljivo. Imamo dosta mladih koji će imati pravo igrati i idući saziv, tako da je teško očekivati da će oni imati punu minutažu u kubovima. Oni se još potvrđuju, grade status u klubovima."

U skupini A Norveška, Hrvatska i Austrija imaju po šest bodova, ali Austrijanci imaju utakmicu više i poraz na gostovanju u Norveškoj. Norvežani su osim trijumfa nad Austrijom (3:1), uvjerljivo slavili i na gostovanju u Estoniji (0:5).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema raspletu prvih utakmica Norveška i Austrija bi trebale biti glavni konkurenti Hrvatskoj za plasman na Europsko prvenstvo 2023. u Gruziji i Rumunjskoj.

Iz devet kvalifikacijskih skupina pobjednici će se plasirati izravno, kao i najbolja drugoplasirana reprezentacija, dok će preostalih osam drugoplasiranih u doigravanje za preostala četiri mjesta na završnom turniru 16 najboljih reprezentacija za koji su se već plasirale reprezentacije domaćina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo