PROMJENA NA KLUPI / Bišćan preuzima Dinamo, poznat njegov nasljednik na klupi mladih Vatrenih?

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Dinamo nije dugo tražio novog trenera nakon što je smijenio Antu Čačića

6.4.2023.
18:14
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Anti Čačiću je presudilo ispadanje od Šibenika (1-2) u polufinalu Kupa u srijedu, a u posljednjih šest utakmica Dinamo je ostvario tek jednu pobjedu.

Image
SMJENA U MAKSIMIRU /

Dinamo i službeno traži novog trenera i sportskog direktora: Čačić dobio otkaz

Image
SMJENA U MAKSIMIRU /

Dinamo i službeno traži novog trenera i sportskog direktora: Čačić dobio otkaz

"GNK Dinamo donio je odluku o prekidu suradnje s gospodinom Antom Čačićem koji od danas više ne obnaša funkciju trenera prve momčadi Dinama kao ni funkciju sportskog direktora. Ante Čačić preuzeo je klupu prve momčadi u travnju 2022. godine te je vodio Dinamo u ukupno 49 službenih i šest prijateljskih utakmica. Ulogu glavnoga stratega maksimirske momčadi imao je u četiri službena natjecanja: HNL-u, Kupu, Superkupu i Ligi prvaka. U tom je opusu s plavima upisao 30 pobjeda, 10 remija i devet poraza uz gol razliku 101-49. Posebno ističemo fantastične pobjede protiv Chelseaja u grupnoj fazi Lige prvaka i Bodø/Glimta u play-offu. Ovim putem zahvaljujemo gospodinu Čačiću na ostvarenim rezultatima te mu želimo sreću u budućnosti. Klub će o daljnjim potezima pravodobno obavijestiti javnost", stoji u službenom priopćenju aktualnog hrvatskog prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo je to posve kaotično jutro u Maksimiru jer, iako su neki mediji objavili da je Čačić smijenjen, on je uredno došao i odradio trening s momčadi.

Najveći problem je bio što Čačić smjenom ima pravo na ogromnu otpremninu od 1.7 milijuna eura, s obzirom da je u Dinamu obnašao i dužnost sportskog direktora. No, Dinamo je na kraju povukao jedini logičan potez i smijenio trenera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već je spremna i zamjena, a bit će to aktualni izbornik hrvatske u-21 reprezentacije Igor Bišćan, koji bi na klupi trebao biti već u subotu protiv Lokomotive.

To znači da bivši igrač Plavih napušta klupu reprezentacije na kojoj bi ga trebao zamijeniti Ivica Olić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo