DALIĆ MORA PAZITI / Bilo bi jako opasno kalkulirati. Hrvatska u nekoliko scenarija može do SP-a, ali jedan je uvjerljivo najgori

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Dalić je već izračunao da je njegovim dečkima dovoljan 21 bod, a možda čak i 20 bodova

6.9.2021.
16:47
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Iako ne igra bog zna kako kvalitetan nogomet, hrvatska nogometna reprezentacija nekako se uspjela ustabiliti na vrhu svoje kvalifikacijske skupine za Svjetskgo prvenstvo 2022. godine u Kataru.

Hrvatska je nakon remija s Rusijom i tijesne pobjede nad Slovačkom na drugom mjestu skupine s istim brojem bodova kao i Rusija, ali s lošijom gol-razlikom. E sada, Hrvatska bodovno stoji dobro, a Zlatko Dalić je već izračunao da je njegovim dečkima dovoljan 21 bod, a možda čak i 20 bodova za plasman na Mundijal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska do kraja kvalifikacija ima relativno dobar raspored, protiv tri najjače protivničke reprezentacije igra na svom terenu i jedini realno opasan protivnik je Rusija s kojom i dijeli prvo mjesto. U teoriji, moglo bi se i dogoditi da upravo na kraju Hrvatska vodi mrtvu utrku s Rusima, dakle u ovom scenariju bilo bi najbolje slaviti u svim utakmicama pa i onoj s Rusijom i tako si osigurati titulu pobjednika skupine.

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Najgori scenarij

E sada, ako Hrvatska kojim slučajem kiksa u preostale četiri utakmice mogla bi upasti u probleme, posebice ako prospe bodove protiv Rusije u posljednjoj utakmici kvalifikacija u studenom ove godine. Poraz od Slovenije, recimo, zakomplicirao bi situaciju Vatrenima jer onda i momčad Matjaža Keka ulazi u utrku za prvo mjesto i isto tako ako Rusija pobijedio Maltu pobjeći će Hrvatskoj za dodatna tri boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dogodi li se takav scenarij Hrvatska upada u gadne probleme. Tada Hrvatska ne bi ovisila sama o sebi jer bi Rusi imali tri boda prednosti i čak niti zadnja utakmica možda ne bi donijela Hrvatskoj prvo mjesto, osim ako Rusi negdje po putu ne prospu koji bod.

Jasno, Hrvatska dalje može i kao drugoplasirana momčad, ali onda ide u play-off, što je dodatan stres, više utakmica i napora i nešto je što svakako Dalić i dečki žele izbjeći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo