BILIĆ PROGOVORIO O NAJTEŽEM TRENUTKU U KARIJERI: / 'Ne želim gledati tu utakmicu, to je užas za cijeli život'

Image
Foto: Profimedia

Hrvatski stručnjak trenutačno uživa u Birminghamu

8.11.2019.
15:51
Profimedia
VOYO logo

Bivši hrvatski izbornik i aktualni West Bromwich Albiona, SlavenBilić, otvorio je ekipi HRT-a vrata svojeg doma.

"Dobar dio života sam proveo tu, što kao igrač, što kao trener. Lijepo mi je tu, najprije jezik nije nikakav problem. Drugo, već imaš neke prijatelje, poznanike, partnere, znaš ljude koji su u toj branši, još iz igračkih dana. Moja "igračka" generacija je aktivna u nogometu ili kao treneri ili kao agenti, djelatnici ili kao komentatori na televiziji. Nije to ništa novo. I ako pridodaš tome da je ovo jedna od najnogometnijih zemalja gdje je nogomet bitan i čiji nogomet se prati vani, onda je lijepo biti tu. Jel' tako", rekao je Bilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovaj nogomet u drugoj ligi u Championshipu nije ono što se kaže "presoljen", onakav je kakav treba biti, on je istinski nogomet", dodao je. Priznao je i da prati HNL.

O Hajduku

"Hajduk je stalno tema jer je tu i Dejan Računica i Danilo Butorović i mi vrtimo HNL. Devedeset posto Hajduk, naravno. Hajduk je dobar, danas je prvi, u ovom trenutku je prvi. Vjerojatno kad budete to prikazivali više neće biti. Ali tu je, prvi ili drugi, a već je studeni. To nije već par godina bio slučaj. To je dobra stvar. Hajduk je dobar, ima dobrog trenera, ima jako dobrog trenera, i ljude i pomoćnike i Gabrić i Španjić. To su ljudi koji su naprijed bili već kao igrači. Imaju ogromno znanje i srce i kvalitetu za Hajduk", kazao je Bilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reprezentacija

Na klupi reprezentacije bio je od 2006. do 2012.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najveća utakmica mi je ona Euru protiv Njemačke. Isto je velika nacija, jako je puno Hrvata na utakmici. Odlična igra i pobjeda i s tom pobjedom smo osigurali prvo mjesto", rekao je Bilić. Nije teško pogoditi koja mu je najgora - na istom tom Euru 2008. poraz na penale od Turske.

"Nisam puno gledao to. Ne želim to gledati. Te neke trenutke, to ti stoji u glavi. Jednostavno se dogodilo. Cijeli apsurd je taj da su Josip Šimunić i Robert Kovač osvajali sve lopte i duele na tome prvenstvu i bili su fantastični na cijelome Euru. Ali taj duel nakon kojeg su Turci zabili za 1-1 nisu dobili. Užas, to je ono za cijeli život", rekao je Bilić pa se prebacio na lanjski uspjeh na SP-u i ključnu utakmicu za odlazak na Euro iduće godine utakmicu sa Slovačkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi još slavimo, mi smo još u tome. Bitno je bilo taj mamurluk izgurati da se ne dogodi zlo. Nije zgodno što ulazimo u zadnju utakmicu koja nam je presudna, to nije dobro i to nije dobar osjećaj. Reprezentacija je top, radi se jedna smjena reprezentacije. Imaju nekoliko autoriteta na čelu s Lukom, strpljivi su. Situacija je jako dobra", ispričao je za HRT.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo