Bilić pokazao što znači biti general poslije bitke!

Izbornik Vatrenih Slaven Bilić, čupao je kosu sve do zadnjih petnaest minuta, no kaže kako je bio uvjeren u preokret.

4.6.2011.
1:18
VOYO logo

Unatoč jako lošoj igri Bilićevih igrača, Hrvatska je ipak došla do nova tri boda preokrenuvši vodstvo Gruzije na konačnih 2:1. Nakon što su mnogi očekivali da će Poljud ostati uklet za našu najjaču nogometnu selekciju, Mario Mandžukić i Nikola Kalinić spasili su Vatrene od nove sramote.

"Da smo remizirali, da ne kažem izgubili, ja bih otišao kući! Možda i ne bi bilo loše da se to dogodilo ovdje, u mom gradu, gdje sam doma. Neću lagati, svašta mi je prolazilo kroz glavu prije našeg izjednačenja. One tri vratnice, pa promašene šanse i njihov raspoloženi vratar... Ali, morao sam se koncentrirati i na vođenje utakmice, golovi se daju i u sudačkoj nadoknadi. I uspjeli smo okrenuti rezutat, posve zasluženo, jer smo od 35. minute bili nalik momčadi koja će dati gol. Pogodak Gruzije nas je jako poremetio, a mi smo bezidejno tražili Jelavića i Mandžukića. No, vjerovao sam u ovaj preokret. U drugom dijelu smo napravili, pokazalo se, odlične zamjene i mogu reći da je pobijedila naša klupa, što sam od njih i očekivao", izjavio je Bilić po završetku utakmice s vidnim olakšanjem na licu i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gledajte, puna mi je kapa ovakvih utakmica! Svaka čast Gruziji, ali mi stalno krvarimo protiv tih bunkera, teško je probijati te obrambene 'autobuse'. No, možda nam je sve ovo i potrebno, kako bismo izrasli još jači i čvršći, kako bismo bili još veći prijatelji. Mi smo uoči Gruzije bili u strašnom grču, ma koliko banalizirali tih 14 godina bez pobjede u Splitu, to ipak opterećuje. A da ne govorim kako smo oslabljeni bez Kranjčara, Rakitića, Olića... Bit će nam teško i do kraja kvalifikacija, ali plasirat ćemo se na EURO i tamo pokazati svu svoju snagu i moć! Uvjeren sam u to", kaže Bilić koji nije zaboravio pohvaliti splitsku publiku.

"Zahvalio bi navijačima na fanatičnom navijanju. Također hvala i mojim igračima zbog izuzetnog karaktera i strpljenja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon prvog dijela mislio sam da će se opet dogoditi prokletstvo Poljuda, ali evo, Gruzija je pala za Dragu, kako smo i obećali. Nije bilo lako, no ipak smo osvojili tri zlatna boda", smatra kapetan Darijo Srna.

Nikola Kalinić nije krio oduševljenje nakon utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ispunio mi se san, zabiti za reprezentaciju pred punim stadionom i to na Poljudu. Nadam se kako ćemo pobijediti sve do kraja i plasirati se na Euro", zaključio je strijelac pobjedonosnog gola.

specijal-201102150360004-Hrvatska nogometna reprezentacija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201106030771006 arti-201106030605006 arti-201106030068006

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo