BILIĆ O MANCHESTER UNITEDU: /

"Možda igraju dosadno, ali su učinkoviti"

Image
Foto: AFP, BEN STANSALL

Slaven Bilić je sa svojim West Hamom ove sezone bio 'ubojica' velikana.

3.12.2015.
16:15
AFP, BEN STANSALL
VOYO logo

Bilić se baš ne nalazi u idealnom razdoblju budući da je u posljednja četiri premierligaška kola osvojio samo dva boda, a ozlijedila su mu se dvojica važnih igrača - Dimitri Payet i Diafra Sakho. Iako su navijači Manchester Uniteda vrlo nezadovoljni igrom svoje momčadi koju mnogi nazivaju neuzbudljivom i neatraktivnom, bivši hrvatski izbornik je svjestan da njegovim nogometašima neće biti lako.

"Drugačije nego u Fergusonovo doba"

"Manchester United je drugačiji nego što je bio u doba Alexa Fergusona kada je, posebno kod kuće, bio vruć i igrao više okomito. Kažete da danas teško pobjeđuju, ali svejedno pobjeđuju i ne primaju golove. Možete takvu igru zvati dosadnom, ali ne radi se o momčadi koja prepušta loptu suparniku i igra defenzivno", rekao je Bilić na konferenciji za novinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imaju visoki posjed lopte, kontroliraju igru i pokušavaju pobijediti u svakoj utakmici. U domaćim utakmicama, kad se suparnik brani sa svim igračima, ne možeš baš igrati okomito. Trebaju ti rupe i prostor iza ili između suparničkih linija, a to nije lako naći. Možemo to zvati kontroliranim nogometom, možemo to zvati strpljivim nogometom, ali zasad je učinkovit s obzirom da Manchester United dobro stoji na ljestvici (treće mjesto, op. a.)", zaključio je Bilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo