BILIĆ KONAČNO POČEO RADITI: / 'Gladni smo europskih noći'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić u petak 26. lipnja odradio je i prvi trening sa svojom novom momčadi, londonskim West Hamom.

27.6.2015.
19:05
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Natjecateljska sezona za Slavena Bilića počinje 2. srpnja u Andori, kada njegova momčad gostuje u kod Lusitansa.

"S igračkog stajališta, cijele godine igrate da biste se kvalificirali. Međutim, mi se nismo kvalificirali za grupnu fazu, nego za pretkola. I stoga nećemo riskirati do početka prvenstva 8. kolovoza", izjavio je Bilić i naglašava kako njegova momnčad mora biti pažljiva i sigurna u sebe ako misli proći u daljnju fazu kvalifikacija za skupine Europske lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Suparnik je iz Andore, naravno da smo favoriti i bit će to prigoda za neke igrače koji su bili u drugom planu i neke iz mlade momčadi da se pokažu".

Fokus je na Premierligi

West Ham je ispred Bilića postavio cilj, a to je plasman među prvih pet momčadi lige, a u budućnosti i plasman u Ligu prvaka. Naravno, ako "kola ne krenu nizbrdo" i Bilić prije ne dobije otkaz u klubu zbog loših rezultata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imam iskustva s Maltežanima i Armencima, oni već imaju određenu kvalitetu i definitivno su dobre momčadi, nekome od njih će nadmetanje s nama biti utakmica sezone. Mi smo gladni europskih noći, posebno na Upton Parku, ali u isto vrijeme moramo biti oprezni da ne koristimo igrače koji su imali vrlo dugu prošlu sezonu i da ih ne vraćamo s odmora četiri tjedna prije početka lige i ne skraćujemo im odmor. Moramo pronaći ravnotežu i siguran sam da hoćemo".

U prvoj sezoni fokus će biti na Premierligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Težak nam je start, ali u drugu ruku to je dobro. Ova liga je poznata po tome da nema lakih utakmica, tako da raspored ionako ne može biti lagan. Pogledamo li naša prva tri gostovanja, imamo Arsenal, Liverpool i Manchester City. Imamo i tri domaćinstva koja su teška (Leicester, Bournemouth, Newcastle, nap. p.), ali obećavajuća, da se tako izrazim".

Prvo kolo donosi veliki okršaj

Prvo kolo Premiershipa donijeti će sraz Arsenala i West Hama na Emiratesu. Biti će to veliki ispit za Bilića i društvo. Ako dobiju Arsenal, u momčadi bi se mogla stvoriti sjajna atmosfera i moglo bi se ući u žrvanj pozitivnih rezultata. Slavlje West Hama na Emiratesu bio bi veliki vjetar u leđa Biliću i njegovim nogometašima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Startamo velikom utakmicom na Emiratesu, a povijest govori da je bolje sučeliti se Arsenalu u kolovozu nego u studenome. Moglo je i bolje, no ovo je Premiership i morat ćemo se ionako sa svakim, prije ili kasnije, susresti dvaput. Sve u svemu, sretan sam s parovima prvih kola", zaključio je Bilić.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo