Bilić izbacio Domagoja Vidu iz reprezentacije!

'Vida će zbog neprimjerenog ponašanja propustiti ovo okupljanje.

24.5.2011.
20:13
VOYO logo

Slaven Bilić odlučio je sankcionirati prijestup Domagoja Vide koji je prošlog vikenda sudjelovao u premlaćivanju trojice mladića u Donjem Miholjcu.

Iako igrač njemačkog Bayera iz Leverkusena izričito tvrdi da se radilo samo o verbalnom sukobu, odnosno da tučnjave uopće nije bilo, policija ga je demantirala, a hrvatski izbornik nije imao milosti, te je 22-godišnjeg Osječanina izbacio iz reprezentativnog kadra za kvalifikacijski susret protiv Gruzije. Iako je u izjavi za Sportske novosti izjavio da "tučnjave nije bilo", policija je prekršajno prijavila Domagoja Vidu zbog narušavanja javnog reda i mira, potvrđeno je iz PU osječko-baranjske. On i četvorica njegovih prijatelja osumnjičeni su za napad na četvoricu mladića koji su se vraćali iz svatova u Donjem Miholjcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladi je reprezentativac, neslužbeno je potvrđeno u policiji, bio pod utjecajem alkohola, ali koliko je promila imao u krvi također je podatak koji u policiji ne žele reći. I motiv sukoba i uloga hrvatskog reprezentativca u incidentu ostali su za javnost nerazjašnjeni.

Pa ipak potvrđeno je kako su svi sudionici uličnog obračuna bili podvrgnuti alkotestiranju, ali nisu svi bili pod utjecajem alkohola. Neslužbeno, trojica napadnutih, dvojica braće i njihov bratić, iz svatova su se vraćali trijezni. U sukobu su lakše ozlijeđeni, a nakon što im je u bolnici dijagnosticiran stupanj ozljeda, pušteni su kući. "Vida će zbog neprimjerenog ponašanja propustiti ovo okupljanje. Hrvatski reprezentativac mora biti primjer na terenu i van njega i bez obzira na okolnosti, takvo je ponašanje nedopustivo", rekao je Bilić za službene stranice Hrvatskog nogometnog saveza te dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je vrlo ozbiljna opomena, ne samo Domagoju, nego svima, i igračima i članovima stožera. Mi imamo rijetku čast predstavljati našu zemlju, to je najveći privilegij za jednog sportaša, ali istovremeno i najveća obveza. Zato ne smije biti popusta prema nikome", zaključio je hrvatski izbornik.

Zbog situacije s Vidom i teške prometne nesreće u kojoj je nastradao Drago Gabrić, Bilić je u utorak uručio pozive za kvalifikacijsku utakmicu na Poljudu veznom igraču zagrebačkog Dinama Ivanu Tomečaku te braniču ukrajinskog Dnjipra na posudbi u Kryvbasu - Mladenu Bartuloviću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

24-godišnji Bartulović će uskočiti na Vidinu bekovsku poziciju, dok je 21-godišnji Tomečak pozvan kao zamjena za Gabrića.

specijal-201102150360004-Hrvatska nogometna reprezentacija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201105240406006 arti-201105230369006 arti-201105200398006

Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo