Slavni Pep Guardiola zbog našeg Mandže dobio po prstima!

Minhenski je Bayern slavio u sklopu 4. kola skupine D Lige prvaka na gostovanju u Češkoj protiv Viktorije Plzen s minimalnih 1:0, a strijelac jedinog pogotka bio je naš Mario Mandžukić.

6.11.2013.
13:26
VOYO logo

Bayern je pobjedom osigurao prolazak u nokaut fazu natjecanja, no pitanje je da li bi pobijedio da se trener Pep Guardiola nije odlučio, u 59. minuti, u igru uvesti hrvatskog reprezentativca. Mandžukić je šest minuta kasnije glavnom zatresao mrežu za 1:0, a ugledni Bild ove srijede pita:

"Pep, i dalje ćeš ga držati na klupi?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bild je Mandžukića okarakterizirao kao igrača u vrhunskoj formi, koji je u posljednje tri ligaške utakmice svaki put zabio, a trenutno na kontu ima osam pogodaka u Bundesligi.

"Unatoč kvalitetama koje posjeduje, Mandžukić je ove sezone zaigrao u samo dvije utakmice Lige prvaka od prve minute, jednom je ušao s klupe, a jednom nije bio ni u kadru. Razlog? Pep je želio sustav s lažnim napadačem, no Mandžukić mu svakim golom dokazuje koliko je važan dio ove momčadi“, piše Bild.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenimo i da je njemački list u naslovu svog teksta nazvao Mandžukića 'Tormaschine', odnosno u slobodnom prijevodu strojem za pogotke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bayern je na gostovanju kod Viktorije Plzen, pod vodstvom Pepa Guardiole, ostvario devetu uzastopnu pobjedu u Ligi prvaka i time izjednačio rekordan Barcelonin niz u natjecanju...

Katalonskom je velikanu isto uspjelo sezone 2002/03, dok je Bayern devet trijumfa vezao krajem prošle i početkom ove sezone. Posljednji je put Bayern propustio pobijediti svog suparnika u Ligi prvaka u uzvratnoj utakmici osmine finala prošle sezone kada je izgubio 2-0 od Arsenala u Münchenu, ali je prošao dalje zahvaljujući 3-1 pobjedi u Londonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strateg bavarskog kluba Guardiola nema namjeru zadovoljiti se ovim nizom, te je najavio da će u utakmici petog kola, iako je Bayern već osigurao prolazak u nokaut fazu, tražiti i 10. pobjedu zaredom.

"Jako sam sretan zbog našeg niza u Ligi prvaka. Sretan sam da je Bayern ponovio niz Barcelone, ali svaki se čovjek nada da će iz godine u godinu postavljati nove i pomicati stare rekorde, pa tako i ja. Bit će to dodatni stimulasn u idućoj utakmici protiv CSKA", rekao je Španjolac, a nakon toga, kao pravi gospodin, istaknuo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"No moram naglasiti da najveći dio zasluga u ovo nizu ima Jupp Heynckes. Ja sam samo nastavio isti".

Nakon poraza od "topnika" prošle sezone Bayern je s dva puta po 2-0 savladao Juventus u četvrtfinalu, potom s impresivnim ukupnim rezultatom 7-0 kroz dvije utakmice Barcelonu u polufinalu, da bi u finalu s 2-1 savladao Borussiju Dortmund. Ove je sezone u Ligi prvaka redom Guardiolin sastav pobjeđivao CSKA, Manchester City i Viktoriju Plzen u dva navrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo