BIH TRAŽI NOVOG IZBORNIKA: / Stigla lista s popisom želja, predvode je Prosinečki, Kek i Seedorf

Image
Foto: AFP, FRANK PERRY

Susjedna Bosna i Hercegovina bira novog izbornika. Nakon što nisu uspjeli izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji tamošnji Savez otkazao je povjerenje Mehmedu Baždareviću.

17.11.2017.
21:37
AFP, FRANK PERRY
VOYO logo

Kako bi se potrudili da donesu što bolju odluku NSBiH osnovao je Komisiju za imenovanje izbornika koju čine u Ivica Osim, Dušan Bajević, Sead Kajtaz i Zvjezdan Misimović.

Njihov je zadatak obaviti razgovore s potencijalnim kandidatima i Izvršnom odboru predložili osobu za koju misle da je najoblja, nakon čega članovi istog glasuju o konačnom izboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Član Izvršnog odbora Mile Kovačević, inače predstavnik Fudbalskog saveza Republike Srpske, u petak je pred njih stavio listu od osam trenera za koje smatraju da bi bili dobar izbor.

"Da li će oni biti kandidati, trenutno ne znam, ali potrebno je sklopiti mozaik usvjeta i preduvjeta te s ovim trenerima obaviti ozbiljan razgovor. Naši kandidati su: Marcel Koller (bivši izbornik Austrije), Vladimír Weiss izbornik Gruzije), Vinko Marinović, Boško Đurovski, Matjaž Kek, Srečko Katanec, Robert Prosinečki i Clarence Seedorf. To su naše želje, naša promišljanja i mi molimo našu komisiju da pokuša stupiti u kontakt s njima i vidjeti ima li prostora za suradnju", izjavio je Kovačević za Klix.ba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

matjaz kek

Mismović je pak objavio da su neka imena s popisa FSRS-a već otpala.

"Ranije smo neke od njih kontaktirali i vidjeli da ne ispunjavaju naše kriterije. Ne bih govorio o kojim se imenima radi. Nećemo žuriti s pronalaskom pravog rješenja", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvršni odbor, inače, ima 15 članova, a minimalno njih 12 mora glasati za novog selektora. Trenutno je najizgledniji kandidat Meho Kodro. Riječ je o bivšem igraču mostarskog Veleža i Barcelone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo