[FOTO, VIDEO] DEBAKL NA RUJEVICI: / Čačićeva momčad nije uspjela pobijediti ni Finsku, Hrvatska daleko od plasmana na SP!

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Hrvatska nogometna reprezentacija je u predposljednjoj utakmici kvalifikacija za SP u petak navečer remizirala na Rujevici s Finskom 1-1.

6.10.2017.
22:39
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

HRVATSKA – FINSKA 1-1

HRVATSKA (4-2-3-1): Subašić - Vrsaljko, Mitrović, Vida, Pivarić - Modrić, Rakitić - Brozović, Kramarić, Perišić - Mandžukić

FINSKA(4-2-3-1): Hradecky - Arajuuri, Moisander, Ojala; Grandlud, Schuller, Sparv, Hetemaj - Hamalainen - Pohjanpalo, Skrabb

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 1-0 Mario Mandžukić (57.), 1-1 Soiri (90.)

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Hrvatska nogometna reprezentacija osvojila je samo bod odigravši protiv Finske 1-1 (0-0) u utakmici 9. kola skupine I europskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji te je gotovo izgubila sve izglede za prvo mjesto i izravan plasman. Bila je to loša noć na Rujevici. Za zaborav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na površinu su opet izašle loše stvari u igri, kao i taktičke nedostatke ove momčadi. Pokazalo se kako je ovo skup individualaca, ne i momčad. Kolektiv...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred nešto manje od 8000 gledatelja na stadionu Rijeke naša je reprezentacija bila nadmoćna većim dijelom utakmice.

Hrvatska je dominirala do kraja prvoga dijela, a nezadovoljni navijači krajem prvoga poluvremena zvižducima su "počastili" hrvatske igrače...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve do 57. minute samo je jedan udarac išao u okvir finskog gola, na semaforu je stajalo 0-0. Tada je Modrić oduzeo jednu loptu na 20 metara od našeg gola i povukao kontranapad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image

[FOTO] MODRIĆEV VELIKI JUBILEJ: Prije utakmice Šuker mu uručio prigodni poklon za jubilarni 100. nastup

Image

[FOTO] MODRIĆEV VELIKI JUBILEJ: Prije utakmice Šuker mu uručio prigodni poklon za jubilarni 100. nastup

Lopta je preko Marka Roga došla do Andreja Kramarića koji je petom proigrao Josipa Pivarića, a na njegov ubačaj lopta se od finskog igrača odbila prema nebranjenom golu, gdje je natrčao Mandžukić i gurnuo loptu u mrežu. Nakon vodećeg gola Hrvatska se neshvatljivo povukla i počela panično braniti svaki put kada bi Finci prešli centar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finci su do kraja utakmice u nekoliko navrata opasno zaprijetili, ali je Danijel Subašić jednom dobro reagirao, a nekoliko puta su udarci Finaca završili u bloku naših nogometaša. Ipak, u 90. minuti Soiri je iskoristio neodlučnost Pivarića i Subašića te postigao pogodak kojim su Finci došli do velikog boda i ugrozili izglede Hrvatske za plasman na Svjetsko prvensto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednjem kolu Hrvatska će u ponedjeljak, 9. listopada, gostovati kod Ukrajine u Kijevu, gdje će trebati bod za osvajanje drugog mjesta, a pobjedu kako bi konkurirala za prvo mjesto do kojeg može samo pod uvjetom da Island kao domaćin odigra neodlučeno protiv posljednjeg Kosova.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupina I - 9. kolo Hrvatska - Finska 1-1 (Mandžukić 70 / Soiri 90) Kosovo - Ukrajina 0-2 (Paqarada 70-ag, Jarmolenko 87) Turska - Island 0-3 (Guđmundsson 32, Bjarnason 39, Arnason 50)


Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO:

90'+5 - Gotova je utakmica

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' - Pet minuta nadoknade.

90' - Finska zabija za 1-1. Finska je pogodila nakon slobodnjaka, Pivariću je pobjegao Soiri i u debitantskom nastupu zabio nam gol koji nas dosta udaljava od (izravnog) plasmana na SP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

85' - Mandžukić s bolnom grimasom i šepajući napušta igru. Umjesto njega u igru je ušao Mario Pašalić. Nikako ne bi bilo dobro da se Mandžo teže ozlijedio, pa da propusti utakmicu s Ukrajinom za tri dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

81' - Kramarić ide van, Duje Čop ulazi u igru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

78' - Neugodna situacija pred golom Hrvatske, Pukki je ostao sam kao duh nakon kornera na drugoj stativi. Srećom, Vida je to sjajno blokirao. Vodimo, ali ne igramo dobro. Finska prijeti.

76' - Rakitić je pesjekao jednu loptu i odmah dodao Mandžukiću, ali naš napadač loptu nije stigao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

72' - Malo smo se povukli nakon vodećeg gola, Finska je u nekoliko navrata došla u zonu udarca i moglo je biti jako opasno. No, kontroliraju naši igru.

65' - Hradecky uz određene manje probleme brani udarac Modrića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

60' - Ukrajina je povela autogolom Paqarde protiv Kosova. Ostavlja je to na dva boda iza Hrvatske i Islanda na ljestvici uživo.

58' - "Čačiću odlazi", ori se stadionom. Publika je dala do znanja što misli o izborniku Hrvatske.

Galerija

57' -GOOOL, MA TO SMO ČEKALI. MARIO, MARIO, 'GRANDE' MARIO MANDŽUKIĆ. Mandžo je sa crte samo gurnuo loptu u mrežu. 'SuperMario' je dao loptu na lijevu stranu šesnaesterca gdje se nalazio Kramarić koji šalje petom do Pivarića, a ovaj upućuje oštru loptu prema petercu. Moisander je nije uspio očistiti. To je Mandžukićev prvi gol na domaćem terenu u kvalifikacijskoj utakmici poslije dvije i pol godine.

56' - Danijel Subašić išćupao je loptu ispod grede. Velika opasnost sad za Hrvatsku. Pohjanpalo je odlično pucao glavom, ali Danijel to izbija u korner.

54' - Prva zamjena u Hrvatskoj. Izlazi Marcelo Brozović, ulazi Marko Rog.

Galerija

54' - Luka Modrić sjajno je pucao s nekih 18 metara od gola, lopta je prošla po sredini iznad grede. Luka je primio loptu, ušao bliže golu osvojivši nekih 5 metara s loptom i tukao.

53' - Pojačava i vjetar na Rujevici.

50' -

50' - Vrsaljko je s desne strane, iz driblinga, iz koraka, oštro centrirao na glavu Mandžukića, ali očistila je to kompaktna obrana Finske.

48' - Primjećujemo kako je Kramarić u nastavku postavljen malo više prema naprijed.

46' - POČELO JE DRUGO POLUVRIJEME: Nema promjena u oba sastava.

45' - GOTOVO JE PRVO POLUVRIJEME: Vatreni su se zaputili u svlačionicu ispraćeni zvižducima. Hrvatska ima premoć, dominaciju, ali što to vrijedi kad nema gola. Nadamo se boljim vijestima s Rujevice u nastavku susreta.

44' - Vrhunska lopta Rakitića za Perišića koji se u sjajnoj poziciji iskosa s lijeve strane spetljao i upropastio dobru priliku i lijepu akciju.

37' - Prvi zvižduci na Rujevici, loša igra Hrvatske u ovim trenucima...

32' -

28' - Modrić je pronašao Mandžukića koji vraća natrag, lopta dolazi do Perišića koji puca atraktivno preko glave, ali nije dobro pogodio...

Galerija

26' - Evo proboja i po desnom boku. Vrsaljko je odlično uposlio brzonogog Perišića, odlazi Ivanov udarac od bloka u korner! Finci su na streljani, gol visi u zraku...

23' - Pivarić je naš najaktivniji igrač zasad na susretu. Opet je probio bok, izbija Ojala u korner ispred Mandžukića na prvoj stativi.

21' - Korner Brozovića s desne strane, Vida sjajno puca glavom, Schüller izbija s gol-crte! Spasio je Finac čisti gol za Hrvatsku.

19' - Traže naši igranje rukom. Perišić je htio ubaciti, lopta je lupila u predjelu ruke braniča Finske. Sudac pušta igru.

18' - Finska praktički nije izašla iz svoje polovice, Hrvatska apsolutno dominira terenom. Ali Finci dobro stoje u obrani i nema puno prostora za prilike. Znali smo kako će tako biti, da će se Finci povući. Skandinavci ne mogu tehnički parirati Vatrenima.

14' - Kramarić je oprobao svoj udarac s nekih 17 metara, ali tukao je lijevom nogom, neprecizno, loše... Kramarić je uoči susreta izjavio kako je Rijeka njegov drugi dom i kako je zbog toga sretan što je opet u Rijeci.

11' - "Mi Hrvati", čuje se na Rujevici.

9' - VELIKA ŠANSA ZA HRVATSKU: Vrsaljko je pucao jako blizu desne vratnice gola Hradeckyja. Pivarić je fantastično prošao po lijevoj strani i dao loptu paralelnu s linijom šesnaesterca koja je stigla do Vrsaljka na drugoj strani. Odapeo je Šime silovito, otišlo je to nekoliko metara pokraj desne stative...

7' - Perišić je sad, nakon finte, s lijeve strane ubacio oštro na Mandžukića, ali čisti to obrana Finske. Hrvatska dosta visoko nastoji napasti goste iz Finske. Puše i bura, nadamo se kako neće utjecati previše na igru. Ne želimo da nam se ponovi Poljud i ona utakmica protiv Danske u kojoj je Brian Laudrup zabio uz pomoć bure koja je prevarila nemoćnog Ladića.

2' - Vatreni su od prve sekunde zagispodarili terenom. Igraju mirno, gradi se napad.

Galerija

1' - POČELA JE UTAKMICA. AJMO HRVATSKAAAAA....

20.42 - Na redu je 'Lijepa naša'.

20.41 - Na redu su himne. Prva je himna Finske.

20.33 - Mitrović se vraća na Rujevicu, ovaj put kao igrač Bešiktaša i hrvatski reprezentativac.

A u Beču danas kao da se igra u Srbiji, a ne u austrijskoj metropoli.

"Uvijek je lijep osjećaj vratiti se na ovaj stadion. Nekoliko godina sam proveo u Rijeci, puno prekrasnih trenutaka i baš mi je drago što igramo na Rujevici", rekao je Mitrović koji je u reprezentaciji Hrvatske debitirao upravo u dresu Rijeke. Upravo će on biti jako bitan faktor u obrani, od njega izbornik Čačić puno očekuje.

20.31 - Luka Modrić je u najavi susreta za kamere HTV-a kazao kako će dati sve od sebe da Vatreni pobijede Finsku.

"Emotivan tjedan je iza mene, najprije rođenje kćerke i sad stoti nastup u najdražem dresu. Spreman sam, super se osjećam, nažalost, nismo stvari riješili prije, kad smo trebali i morali. Ma otkad sam u reprezentaciji ne pamtim niti jedan put da smo se plasirali lagano na natjevanje. Ni ovaj put nije ništa drukčije. Igrači su između sebe razgovarali i siguran sam da smo svi shvatili što moramo raditi, u kakvoj smo situaciji, da bi Hrvatska igrala na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Realizacija nam nije na nivou, osim one utakmice s Kosovom u gostima. No, upravo u tom segmentu radimo napredak. Stvarali smo puno šansi u prijašnjim susretima, ali lopta nije htjela u gol".

20.20 - 'Moramo više koristiti naš šut. Puno bolje da igramo na ovako 'uskom' terenu, tribine su odmah iza gola i taj ambijent će naši igrači, nadam se, iskoristiti. Možemo do Rusije. Bura je veliki problem, posebno za vratara. Mi se nadamo da će finski vratar morati voditi više računa o tome" rekao je Stipe Pletikosa za HRT uoči susreta Hrvatske i Finske.

19.40 -

19.20 - Nema iznenađenja, Ante Čačić kreće s najjačim što Hrvatska trenutačno ima. Mitrović će, očekivano, zaigrati u obrani. Kramarić će biti polušpica, Perišić će napadati s krila, a Mandžukić će biti naš najistureniji napadač.

Bez prava je na pogrešku skupina igrača koju s kapetanskom trakom oko ruke vodi Luka Modrić u još jednom nastojanju da se Hrvatska plasira na najveću nogometnu smotru i, a možda je to i posljednja prilika ove generacije, ondje pokuša napraviti značajan rezultat. Finska je, realno, suparnik nedorastao igračima koje vodi Ante Čačić, ali i reprezentacija koja je šest od ukupno sedam bodova u ovim kvalifikacijama osvojila baš u posljednje dvije utakmice pobijedivši Island i Kosovo. Protiv Hrvatske je u listopadu prošle godine poražena 0-1.

U pitanju je suparnik protiv kojeg se ne gradi razlika u pogocima, ali i zasigurno momčad protiv koje se do tri boda može. U ovom slučaju i mora i to bez alibija u smislu izostanaka nekih od nositelja igre. Propustit će nekolicina važnih igrača Hrvatske ovaj susret (Ćorluka, Kovačić, Pjaca, Badelj, Kalinić...), međutim, klasa u nogama i glavama Modrića, Rakitića, Mandžukića, trebala bi prevagnuti na stranu domaćina na Rujevici. Bez obzira na atmosferu u momčadi za koju će i sam kapetan Modrić reći da nije onakva kakva bi trebala biti, a posebice ne nakon što je Hrvatska upisala dva poraza u posljednje tri utakmice i došla do teško izborene pobjede protiv 'fenjeraša' skupine Kosova.

Galerija

"Finska je u naletu, igra jako dobro, pobijedila je čak i Island. Fizički su čvrsti, moćni u prekidima i očekuje nas iznimno teška utakmica. Morat ćemo biti ona prava Hrvatska s početka kvalifikacijskog ciklusa. Dobro smo radili, dobro se pripremili i sada moramo to pretočiti u uspjeh na travnjaku. Svi Skandinavci gaje sličan, agresivan stil nogometa te smo za to spremni i morat ćemo biti na pravoj razini želimo li pobjedu", najavio je Modrić susret koji očekuje Vatrene, a na sličan način razmišlja i izbornik Čačić:

"Čeka nas vrlo zahtjevna utakmica. Tri su boda imperativ, od ključne važnosti za naše ciljeve. Pred nama je momčad čvrstog obrambenog garda, koja kada gubi, gubi tijesno, a prošla je dva dvoboja dobila. To dokazuje da su u pozitivnom tonusu, no presudit će ono kakvi ćemo biti mi. Ne dvojim da će ovo okupljanje riješiti pitanje odlaska na SP - gdje nam je i mjesto. Igrači su mobilizirani, svjesni su trenutka, i najviše će se pitati nas."

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo