ZNAK ZA UZBUNU / Belgija pala na posljednjem ispitu pred SP: De Bruyne i ekipa doživjeli neočekivan poraz

Image
18.11.2022.
19:14
VOYO logo

Belgijski nogometaši, protivnici Hrvatske u grupi SP u Katru, izgubili su u generalki u Kuvajtu od Egipta s 1-2.

Gol je za Belgijance polučio Openda (76), dok su za Egipćane zabili Mohamed (33) i Trezeguet (46).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogreška Kevina De Bruynea i nadahnuto dodavanje Mohameda Salaha osigurali su golove Egiptu, koji je za dlaku propustio kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u ožujku.

Velika greška De Bruynea

Mostafa Mohamed zabio je u 33. minuti nakon što je De Bruyne izgubio posjed neposredno izvan vlastitog šesnaesterca i doveo Egipat u vodstvo na poluvremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogodak pogledajte OVDJE.

To je udvostručeno odmah na početku drugog poluvremena kada je Salahovo pametno dodavanje uhvatilo na krivoj nozi statičnu obranu Belgije, a Mahmoud Trezeguet je lijevom nogom završio protunapad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gol pogledajte OVDJE.

U finišu mogli do iznenađenja

Lois Openda smanjio je 14 minuta do kraja, a namjestio ga je Yannick Carrasco, koji je četiri minute kasnije zamalo izjednačio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Belgija, koja je druga na FIFA-inoj ljestvici i bila je polufinalist na prošlom Svjetskom prvenstvu, napravila je nekoliko promjena, ali je pokazala malo ritma i kohezije s kapetanom Edenom Hazardom koji je izgledao nespremno.

Branič Jan Vertonghen, koji je bio problem zbog ozljeda posljednjih tjedana, ušao je u posljednjih 20 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Hazard izgleda nespremno

Utakmica u petak označila je kraj zagrijavanja prije Svjetskog prvenstva uoči nedjeljnog početka turnira, a Belgija se u srijedu sastaje s Kanadom u svojoj prvoj utakmici skupine F.

Istodobno, Srbija je u posljednjoj pripremnoj utakmici slavila kod Bahreina s 5-1. S dva pogotka briljirao je Dušan Tadić (8, 50), isti igrač je asistirao za pogodak Dušana Vlahovića u 51. minuti. Na kraju susreta u strijelce su se upisali Filip Đuričić (87) i Luka Jović (90), a u 15. minuti Bahreinci su pogodili iz jedanaesterca, precizan je bio Jusuf Hilal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo