BBC ANALIZIRAO KAOS NA LUŽNJIKIJU: / 'Negdje u Moskvi jedan ruski TV režiser još uvijek vrišti na sav glas'

Image
Foto: afp

Svjetsko prvenstvo u nogometu je završilo, i to uzbudljivom finalnom utakmicom u kojoj je Francuska nadvladala Hrvatsku s 4:2.

16.7.2018.
20:14
afp
VOYO logo

No nakon što je sučev zvižduk označio kraj utakmice, na red je došla kaotična ceremonija, piše BBC.

Pojačano osiguranje i oluja

Trebalo je više od 20 minuta nakon završetka utakmice da trofej izađe iz tunela, dok su u međuvremenu momčadi jednostavno stajale na terenu čekajući početak ceremonije. S obzirom da im se nešto ranije dogodio upad na teren, rusko osiguranje nije željelo ništa prepustiti slučaju. Bivši njemački kapetan Phillip Lahm napokon je donio poznati trofej na igralište te su se formalnosti mogle nastaviti po planu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ruski predsjednik Vladimir Putin, francuski predsjednik Emmanuel Macron te hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović stigli su na teren s ostatkom prezentacijske grupe. I u tom je trenutku oluja koja je prijetila tijekom cijele utakmice napokon krenula.

Putin se nije dao smesti, vjerojatno zato što je imao čovjeka koji mu je cijelo vrijeme nad glavom držao oveći kišobran, dok su njegovi francuski kolega i hrvatska kolegica kisnuli. No nije im smetalo. Previše su bili zauzeti grljenjem svakog pojedinačnog igrača, bez obzira na nacionalnost, i izgledalo je kako apsolutno uživaju u situaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zakrivena kamera

Nakon što je formalna dodjela medalja završila, došlo je vrijeme za predaju trofeja francuskom kapetanu Hugu Llorisu. Igrači su se posložili, kamermani su bili na položajima i svi su bili spremni na podizanje pehara. Ovo je trenutak koji će biti na naslovnicama svih svjetskih novina, i ne smije se upropastiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I što se dogodi? Pogled kamere na Llorisov veliki trenutak zakrili su ljudi u odjelima koji su u baš trenutku kada je podigao trofej iznad glave prošli ispred kamere. Negdje u Moskvi jedan ruski TV režiser još uvijek vrišti na sav glas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FOTOGALERIJA: Jeste li vidjeli sramotan propust? Pogledajte kako su Kolindu pustili da kisne, dok Putin uživa pod kišobranom

Sve u svemu, bio je to dosta konfuzan kraj inače prekrasno nepredvidljivog Svjetskog prvenstva, piše BBC.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A kiša koja je prouzročila da se zlatne papirnate trake zalijepe igračima za kožu nesumnjivo je novinarima širom Europe ponudila neki oblik naslova o 'zlatnoj generaciji'.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo