Barcelonini treneri zadovoljni odlaze iz Hrvatske

Nakon tri tjedna održavanja i 30 treninga prilikom kojeg je FC Barcelona Camp Croatia 2012 posjetio Zagreb, Poreč i Slavonski Brod, aktivnosti u kampu privedene su kraju.

10.7.2012.
10:38
VOYO logo

Više od 300 hrvatskih dječaka sudjelovalo je u kampu i treneralo uz vodstvo Isaac Guerrera Hernandeza, koordinatora FCB ESCOLE, službene nogometne škole FC Barcelone i njegovih pomoćnika, također trenera iz popularne La Masije, Miquela Olmo Fortea i Josepa Ramóna Olivé Díaza.

FCB Camp, u kojem je treniralo više od 20 tisuća djece diljem svijeta, po drugu godinu zaredom imali su priliku pohađati i hrvatski nogometni talenti. Više od 300 hrvatskih dječaka u dobi od 8 do 16 godina, među kojima su besplatno sudjelovali i dječaci iz 'SOS dječjeg sela Lekenik' imalo je priliku trenirati po jedinstvenoj metodologiji Barcelonine škole nogometa. Podijeljeni u grupe prema svom uzrastu, oni najmlađi su radili na najosnovnijim tehnikama koordinacije pokreta i motorike, dok se s onim starijima radilo na zahtjevnijim tehničkim i taktičkim detaljima. Svi sudionici kampa uz originalnu trening opremu, zaradili su i diplome FCB ESCOLE, dok su trenerski žiri iz Katalonije najviše impresionirali dvojca osmogodišnjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviše su impresionirali osmogodišnjaci Marin i David Marin Banić i David Radman, osmogodišnjaci iz Splita i Slavonskog Broda, koji nastupaju za omladinske momčadi splitskog Hajduka i NK Budainka Kolonija iz Slavonskog Broda, posebno su oduševili Barcelonine trenere.

"Koordinacija pokreta, tehnika, te inteligencija koju pokazuju na terenu u ovako ranoj dječačkoj dobi zaista je zanimljiva. Nastavit ćemo pratiti njihov razvoj, jer postoji mogućnost da ih u dogledno vrijeme pozovemo u Barcelonu", naglasio je Miguel Olmo Forte, trener iz Barcelonine škole nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izuzetno smo zadovoljni viđenim ovdje u Hrvatskoj i sigurni smo da ćemo još dugo dolaziti. Već sada mogu potvrditi da se vidimo i slijedeće godine na FCB Camp Croatia 2013.", dodao je Isaac Guerrero Hernandez, koordinator FCB ESCOLA-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo