Potrebno čudo / Barceloni za prolaz treba nešto što nitko nikada u Ligi prvaka nije napravio

Image
Foto: AP

U Ligi prvaka najveću razliku stigao je Deportivo u sezoni 2003./2004. Španjolci su tada u četvrtfinalu tog natjecanja izgubili na San Siru od Milana s 4:1

15.2.2017.
11:53
AP
VOYO logo

Barcelona će u uzvratu protiv Parižana pokušati nešto što do sada u Ligi prvaka nije uspjelo nikome. Naime, PSG je u prvoj utakmici osmine finala slavio s 4:0, a upravo takav rezultat nitko nije uspio preokrenuti u povijesti Lige prvake, piše Sportnet.

Barcelona za prolaz u četvrtfinale Lige prvaka treba napraviti nešto što nikome nije pošlo za rukom u povijesti ovog natjecanja, sustići čak četiri gola u uzvratnoj utakmici. Kroz povijest Lige, odnosno, Kupa prvaka bilo je nekoliko situacija gdje su klubovi sustigli tri pogotka razlike u uzvratnim susretima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Ligi prvaka najveću razliku stigao je Deportivo u sezoni 2003./2004. Španjolci su tada u četvrtfinalu tog natjecanja izgubili na San Siru od Milana s 4:1. Na uzvratu u La Coruni Deportivo je deklasirao talijanskog velikana s uvjerljivih 4:0 i tako s ukupnih rezultatom 5:4 prošao među najbolje četiri momčadi Starog kontinenta.

Isti podvig napravio je francuski Saint-Etienne u tadašnjem Kupu prvaka sezone 1974./1975., kada je s ukupnih 6:5 izbacio splitski Hajduk. U prvoj utakmici na Starom placu Bijeli su pobijedili s 4:1, dok je uzvratna utakmica jedna od najtragičnijih u povijesti splitskog kluba. Kada je Hajduk pola sata prije kraja susreta izjednačio na 1:1, činilo se da je utakmica završena i da je Hajduk u četvrtfinalu Kupa prvaka, no Francuzi se vraćaju, do kraja susreta postižu tri pogotka, utakmica odlazi u produžetke u kojima su domaćini postigli i peti pogodak te tako izbacili Hajduka iz Kupa prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više pročitajte na portalu Sportnet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo