BARCELONA SE KONAČNO RIJEŠILA NAJGOREG IGRAČA U POVIJESTI: / Kockao je, prijetio oružjem, davio novinara, maltretirao ženu...

Image
Foto: Profimedia

Stigao je u na Camp Nou u ljeto 2015. godine za nestvarnih 40 milijuna eura

30.6.2020.
13:21
Profimedia
VOYO logo

Činjenica je, proteklih se godina katalonski div gotovo pa očajno pojačavao. Dovodili su za ogroman novac, kako se činilo, velike zvijezde, a one bi se sve redom gasile u kratkom periodu. Nestao je tako Phillipe Coutinho pa Ousmane Dembele, Antoine Griezmann, Paco Alcacer, Andre Gomes, pa čak i Zlatan Ibrahimović, ali niti jedan od njih nije niti "do koljena" Adri Turanu.

Turčin je uvjerljivo najgore pojačanje Barcelone u novijoj povijesti. Stigao je u na Camp Nou u ljeto 2015. godine za nestvarnih 40 milijuna eura i s godišnjom plaćom od devet milijuna eura iz madridskog Atletica u kojem je zaista igrao sjajno. Međutim, startao je tek pola godine kasnije jer je morao čekati istek kazne o zabrani transfera koju je Barcelona ranije dobila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

BARCELONA, SPAIN - AUGUST 10: FC Barcelona's footballers Arda Turan (L) and Ivan Rakitic (2nd R) in action during the Joan Gamper trophy match between FC Barcelona and UC Sampdoria at Camp Nou on August 10, 2016 in Barcelona, Spain. Albert Llop / Anadolu Agency,Image: 296661597, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Davio novinara

Godinu dana je Turan igrao solidno, a onda je na površinu isplivala njegova mračna strana. Pred kraj sezone 2016./17. Turan je imao ispad u avionu kada se njegova reprezentacija vraćala s jednog gostovanja. Tada je Turan u zrakoplovu pokušao udaviti novinara koji je ranije pisao kritički o njemu i suigračima iz reprezentacije, odnosno koji je tvrdio da je Turan tražio premiju od pola milijuna eura iako je njegova reprezentacija ispala iz skupine na Euru.

"Tko te pustio u avion? Tko ti je naredio da pišeš o novcu? Jesu li i oni u ovom avionu? Tko ti je to rekao? Jebeš ljude koji su ti dopustili da letiš s nama. Ja nisam kao ostali. Prestat ću igrati nogomet ako treba, ali neću to dopustiti. Ti radiš za novine predsjednika Turskog nogometnog saveza", vikao je tada Turan na novinara i počeo ga daviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Arda Turan of Basaksehir during the Turkish Super league football match between Basaksehir and Antalyaspor at Basaksehir Fatih Terim Stadium in Istanbul , Turkey on December 01 , 2019.,Image: 489405169, License: Rights-managed, Restrictions: Not available for publication in Turkey., Model Release: no

Okorjeli kockar

Turan je nakon toga izbačen iz reprezentacije, a onda se pak pokazalo da Turčin ima još problema i s kockanjem. Katalonski su mediji tada tvrdili da je izgubio čak dva milijuna eura u jednoj večeri provedenoj u kockarnici.

U Barceloni su tada već shvatili da imaju posla s vrlo problematičinim igračem i počeli su mu hitno tražiti novi klub, ali ovaj je odbijao otići jer mu je klub davao ogromnu plaću. Nije se pojavljivao na treninzima, imao je višak kila, sjedio je u loži, izlazio je po klubovima, a zarađivao je devet milijuna eura godišnje i imao ugovor sve do ljeta 2020. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uspjeli su ga na kraju, tek 2018. godine, barem odstraniti barem fizički iz kluba i poslali su ga na posudbu u Bašakšehir na dvije i pol godine, pomirivši se s tim da za njega neće dobiti niti centa uloženog. No, problem je što i u Turskoj Arda nastavlja stvarati ogromne probleme, ali tamo mu nitko ne može ništa jer, vjerovali ili ne, prijateljuje i kumuje s predsjednikom Erdoganom.

Image
Image

Arda Turan of FC Barcelona greets to fans. Barcelona v Chapecoense, Trofeo Joan Gamper, Camp Nou Stadium, Barcelona, Spain - 7 August 2017,Image: 344448461, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Maltretiranje žene i oružani sukob

Tako je, recimo, na utakmici sa Sivasporom fizički napao suca i brutalno ga izvrijeđao i dobio kaznu od 16 utakmica neigranja, no iz nekih nerazjašnjenih razloga kazna mu je smanjena na deset utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imao je u međuvremenu i ispade na Instagramu gdje je objavio sliku na kojoj se vidi kako mu supruga pere noge, ali definitivno najgori bio je ispad u jednom istanbulskom noćnom klubu. Arda je u pijanom stanju pokušao zavesti suprugu turskog pjevača Berkaya Sahina i to u trenucima kada je njegova supruga, koju je tjerao da mu pere noge, bila doma u osmom mjesecu trudnoće. Već samo po sebi to je grozno, ali ono što je uslijedilo ravno je holivudskim scenarijima.

Pjevač je vidio što se događa i prišao je Turanu kako bi mu objasnio neke stvari, ali nije se dugo razgovaralo jer ga je Arda potegao šakom u glavu i slomio mu nos. Hitna pomoć je brzo prebacila pjevača u bolnicu, ali Turan je krenuo za njima. U bolnicu je pijani Arda došao s, vjerovali ili ne, pištoljem kojeg je potom htio dati pjevaču govoreći mu "da mu je žao i da ga ubije jer nije znao da mu je to žena". Pjevač ga je gurnuo i odbio je njegov suludi zahtjev, a Arda je zatim ispalio metak u pod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Arda Turan of Istanbul Basaksehir during the UEFA Europa League, Group J football match between AS Roma and Istanbul Basaksehir on September 19, 2019 at Stadio Olimpico in Rome, Italy - Photo Giuseppe Maffia / Sportphoto24 / DPPI,Image: 471992358, License: Rights-managed, Restrictions: Hungary Out UK OUT, Model Release: no

Izbjegao zatvor

Podsjećamo samo, čak i u tim trenucima Arda je još uvijek igrač Barcelone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je za teške tjelesne ozlijede, pucnjavu i prijetnju oružjem vjerojatno trebao u zatvor, Turan je na kraju osuđen na dvije godine i osam mjeseci, ali samo uvjetno, odnosno kaznu će morati izdržavati samo ako napravi neku glupost u roku od pet godina. Turan se vjerojatno više neće vraćati nogometu, Bašakšehir ga je nakon presude otpustio, Barcelona ga se konačno riješila, a onaj tko ga zaposli ako ga i zaposli, ha što drugo reći nego - sretno mu bilo!

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo