VIDEO: / Spektakularan lob zakucao Real!

Prvi ovosezonski 'El Clasico', sudar nogometaša Barcelone i Real Madrida, pripao je Kataloncima koji su u 10. kolu Primere pred svojim navijačima slavili s 2:1.

26.10.2013.
11:36
VOYO logo

Carlo Ancelotti je na Camp Nou izveo pomalo neobičan sastav s braničem Sergijem Ramosom u veznoj liniji, iza leđa našeg Luke Modrića i Samija Khedire. Ofenzivnu su liniju, pak, tvorili Cristiano Ronaldo, Gareth Bale i Angel di Maria, dakle nije bilo klasičnog napadača.

Eksperimenti se Realovom treneru nisu isplatili. Barcelona je bila bolja od samog početka, a njezin junak na koncu nije bioLionel Messi, koji ove subote nije bio u svome najboljem izdanju, već debitant u ''el clasicu'' - Neymar. On je i donio Kataloncima prednost u 19. minuti: Iniesta mu je gurnuo loptu, a Neymar je pucao iskosa s lijeve strane kaznenog prostora. Lopta je zakačila Danija Carvajala i prevarila Diega Lopeza. Real je u prvom poluvremenu najbolju priliku imao u 44. minuti kada je Khedira pucao iz blizine poslije asistencije Ronalda, ali je Victor Valdes obranio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://videa.hu/player?v=ZkVS5tHQvvIncOLR

Madriđani su u nastavku bili puno odlučniji i bolji, posebno nakon što je u veznu liniju ušao Asier Illarramendi umjesto Ramosa. U 58. je minuti Modrić gurnuo Ronalda u sjajnu priliku, ali je Valdes još jednom obranio. U 71. su minuti gosti oštećeni za jedanaesterac budući da je Javier Mascherano evidentno gurnuo Ronalda koji je bio u trku. Samo minutu kasnije Karim Benzema je uzdrmao gredu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/aYKisGyhrGI

Barcelona je utakmicu riješila u 78. minuti. Neymar je sjajno proigrao Alexisa Sancheza koji je s 18 metara lobom svladao Lopeza koji se previše udaljio do svojih vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/tQHVNarBPfk

Do kraja je Real uspio samo ublažiti poraz. U prvoj minuti sudačke nadoknade mladi Jese je pogodio s vrha šesnaesterca nakon dodavanja Ronalda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/4q1JqU-SFBw

Barcelona je sada trećeplasiranom Realu pobjegla na šest bodova, a između njih je Atletico Madrid s četiri boda minusa i utakmicom manje od momčadi Gerarda Martina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo