BARCA POMELA SEVILLU I OSVOJILA SUPERKUP: / Turan i Messi presudili osvajaču Europske lige

Image
Foto: AFP, PAU BARRENA

Nogometaši španjolskog prvaka Barcelone osvajači su Superkupa ove sezone.

18.8.2016.
8:51
AFP, PAU BARRENA
VOYO logo

Oni su u uzvratnom susretu na svom Camp Nou svladali Sevillu sa 3-0 (1-0) i tako potvrdili 2-0 pobjedu otprije tri dana iz Seville. Trener BarceLuis Enrique u početni je sastav uvrstio Umtitija i Andréa, a odlučio je odmoriti napadača Luisa Suareza, obrambenog igrača Piquéa i našeg reprezentativca Ivana Rakitića. Vidal je bio desni bek, Arda opet krilo, a mladi Munir je dobio šansu u napadu. Da još jednom pokaže da Barca ne treba kupovati četvrtog napadača i kako se opravdano riješio hrvatskog igrača Alena Halilovića.

RAKITIĆ ODIGRAO CIJELU UTAKMICU: Barcelona korak do prvog trofeja u novoj sezoni

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sevilla pogodila vratnicu, Turan uzvratio pogotkom

I Sevillin trener Jorge Sampaoli iskoristio je ovu utakmicu da isproba neke nove igrače, ali i formaciju s trojicom braniča. Sevilla je mogla povesti već u početnim minutama utakmice kad je pogodila vratnicu, a imali su i nekoliko šansi. No, sve je poskidao Claudijo Bravo. U desetoj minuti Arda Turan ostao sam pred golmanom nakon Messijeve asistencije i zabio za 1:0.

Iniesta propustio utakmicu

U 32. minuti Bravo je obranio jedanaesterac Iborri nakon što je Umtiti igrao rukom, a u 47. minuti Turan je zabio je krasan gol iz daljine za 2:0! Za 3-0 strijelac je bio Messi koji je na kraju susreta kao kapetan podigao trofej za katalonskog giganta jer zbog ozljede nije igrao Iniesta. Uz to, bio je ukupno stoti gol za Messija po trenerskom palicom Luisa Enriquea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što treba zabrinjavati sve navijače Barcelone je ozljeda Mišića noge Macherana koji je zbog nje morao napustiti igru u 80. minuti. Kako je Enrique već obavio sve izmjene (Rakitić ušao u 74. minuti umjesto Denisa Suareza), Barcelona je kraj dočekala s desetoricom. Sve u svemu, barcelona je bila bolja u obje utakmice i zasluženo podigla trofej.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo