VIDEO: / U svom debiju srušio moćnog Mourinha

Tito Vilanova debitirao je na klupi Barcelone u natjecateljskoj utakmici protiv Reala i odmah došao do svoje prve pobjede u El Clasicu.

24.8.2012.
8:53
VOYO logo

Svih je pet golova palo u drugom poluvremenu, a ključni se trenutak za konačan rezultat odigrao u 85. minuti, s golmanima u naslovnoj ulozi: prvo je Iker Casillas fantastično skinuo zicer Lionelu Messiju iz blizine za 4:1, da bi odmah potom na suprotnoj strani Victor Valdes katastrofalno prihvatio povratnu loptu od Adriana, izgubio je u srazu s Angelom di Marijom i primio pogodak za konačan, po Real vrlo dobar rezultat.

Završio je tako prvi najveći derbi u sezoni, ovaj put bez gotovo ikakvih tenzija. Čak su se i danas glavni treneri, lani protagonisti skandala s udaranjem u oko, Tito Vilanova i Jose Mourinho, korektno pozdravili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isprva se, unatoč Barceloninoj standardnoj dominaciji kroz posjed lopte i udarce prema golu (u prvom poluvremenu omjer udaraca na gol 9:1 za Barçu!), činilo da Real u potpunosti kontrolira utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, razigrali su se Katalonci u punoj mjeri tek nakon što su primili pogodak: zabio ga je za Realovo vodstvo u 55. minuti Cristiano Ronaldo glavom nakon ubacivanja Mesuta Özila iz kornera. Bio je to Portugalčev četvrti pogodak u njegovom četvrtom uzastopnom nastupu na Nou Campu.

Odmah u sljedećoj akciji, čim je lopta krenula s centra, Javier Mascherano proigrao je Pedra Rodrigueza dubinskom loptom iza leđa zaspalog Fabija Coentraa. Nakon što je sjajno primio loptu u punom sprintu, domaći je napadač matirao Casillasa. Ponovljena je snimka, međutim, pokazala da se španjolski reprezentativac moguće našao u minimalnom zaleđu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga stvar je u svoje ruke preuzeo briljantni Andres Iniesta. Najprije je u 69. minuti iznudio 11-erac nakon sjajnog lažnjaka Sergiju Ramosu koji je u gol pretvorio Lionel Messi. Argentincu je to bio rekordni devet pogodak u utakmicama Španjolskog superkupa. Raul Gonzalez na vječnoj ljestvici drži drugo mjesto sa sedam.

Potom je, u 78. minuti, novim sjajnim driblingom Iniesta slomio dvojicu igrača u Realovoj obrani i trećemu odigrao iza leđa za Xavija koji je, utrčavši sam u prostor, podigao rezultat na 3:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S Messijevom prilikom sedam minuta kasnije Mourinhovu je sastavu, koji je ponovno podbacio u srazu s tehnički dominantnijim katalonskim, prijetila rezultatska katastrofa. Spasila je Portugalca klasa njegova golmana. I nešto manja onoga suparničkog.

Uzvratni se dvoboj iduće srijede igra na Santiago Bernabeuu. Real će morati igrati daleko bolje želi li uzeti trofej.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo