BARCELONA NE ODUSTAJE OD SELJENJA LIGAŠKIH UTAKMICA: / Nakon SAD-a, žele na drugi kontinent – 'Moramo se prilagoditi tržištu'

Image
Foto: AFP

Španjolski klubovi ne odustaju od ideje da presele utakmice u druge zemlje

23.11.2018.
13:57
AFP
VOYO logo

Već neko vrijeme traje trakavica oko prijedloga španjolske Primere da preseli ligašku utakmicu Barcelone i Girone u SAD. Unatoč tome što se predsjednik Španjolskog nogometnog saveza Rubiales oštro usprotivio prijedlogu, ne prestaju priče da određeni klubovi i dalje pokušavaju taj plan izvršiti.

Direktor Barcelone, Oscar Grau, izjavio je kako i dalje podupire ideju utakmice u SAD-u, međutim otišao je i korak dalje. Grau smatra da bi Primera trebala neke utakmice igrati i u Kini, zbog zahtjeva tržišta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Moramo razmišljati globalno'

"To se nikada nije dogodilo u Španjolskoj, ali moramo razmišljati globalno. Nova tržišta, nove zemlje, moramo se prilagoditi", rekao je Grau po prenošenju Football Espane.

"Bit će problematično ove godine organizirati utakmicu u Miamiju. Ali ako imamo priliku odigrati utakmicu u SAD-u, zašto ne i jednu u Kini? Mi smo od početka podržavali taj projekt – on je dobar za brend La Lige, za brend Barce. Možemo dobiti još obožavatelja, potencijalnih sponzora, potencijalnih TV prava", zaključio je izvršni direktor Barcelone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo