BARCELONA U BANANI / Klub objavio poražavajuću vijest

Barcelona u gubitku od 481 milijun eura

1.10.2021.
19:31
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Katalonski nogometni gigant Barcelona je financijsku godinu 2020- 2021 zaključila s minusom od 481 milijun eura, objavio je klub.

Potrošnja se povećala

Operativni prihodi katalonskog kluba iznosili su 631 milijun, što je znatno ispod 828 milijuna, koliko je bilo predviđeno proračunom, koji je također uključivao neto dobit od milijun eura, a ne gubitak od 481 milijun eura.

Osim toga, potrošnja kluba se povećala za 19 posto  odnosu na prošlu sezonu, sa 955 milijuna na 1,136 milijardi eura, što je najveća cifra u povijesti kluba.

Tvrtka će predstaviti proračun za sezonu 2021/22 sa 765 milijuna. eura prihoda pred predstavnicima članova, a to povećanje je uglavnom posljedica oporavka računa s postupnim ponovnim otvaranjem stadiona i trgovina.

Klub očekuje smanjenje od 784 milijuna kuna

Što se tiče operativnih troškova, klub očekuje smanjenje od 784 milijuna kuna uz značajno smanjenje mase sportskih plaća od skoro trećine,  uglavnom zbog odlazaka igrača s visokim plaćama, kao i promjena ostalih plaća. Klub očekuje da će godinu zaključiti gubitkom od 19 milijuna eura. 

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali