BARCELONA JE NA KOLJENIMA I NA RUBU BANKROTA: / Katalonski div kakvog smo poznavali morat će se totalno promijeniti

Image
Foto: Profimedia

Barcelona plaća danak svojoj rastrošnosti, a njihova budućnost ne izgleda u ovom trenutku svjetlo

25.11.2020.
10:38
Profimedia
VOYO logo

Barcelona je "u banani“. Priča se o užasnoj financijskoj slici u katalonskom klubu već neko vrijeme, a novi podaci izlaze na vidjelo. Kad biste pogledali na račun Barcelone, sve bi se crvenjelo od dugova i "minusa“.

Prema posljednjim podacima koje je objavio El Confidential, Barcelona duguje državi devet milijuna eura poreza još iz perioda od 2012. do 2015. godine. No nije to sve, naravno. Kazna za neplaćanje tolike sume dodatnih je 14 milijuna eura, što daje "lijepu“ svotu od 23 milijuna eura koje Barcelona duguje državi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona je ipak u ovom trenutku uspjela dobiti odgodu plaćanja od suda, a izvukli su se na utjecaj pandemije koronavirusa koji im je značajno smanjio primanja u posljednjih nešto manje od godine dana.

Image
JOŠ JEDNA ČUDESNA VEČER U LP-U: /

Ronaldo se izjednačio s Messijem, Haaland za povijest, Fernandes, Sancho i Immobile zabili strašne golove

Image
JOŠ JEDNA ČUDESNA VEČER U LP-U: /

Ronaldo se izjednačio s Messijem, Haaland za povijest, Fernandes, Sancho i Immobile zabili strašne golove

Tko visoko leti, nisko pada

Ipak, nije teško pretpostaviti da bi Barceloni voda do grla došla i bez da se pojavila pandemija. Preskupi transfer-promašaji i veliki ugovori igračima koji su podbacili doveli su klub na rub bankrota, a sve je to ordinirao sad već bivši predsjednik katalonskog diva Josep Maria Bartomeu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klub tako proživljava krizu na svim razinama, a možda se to najbolje vidi po njihovim rezultatima. 13. mjesto u La Ligi obično nije rezervirano za Messija i društvo, no eto, početkom ove sezone to je njihova realnost. Kad smo se već dotaknuli Messija, njegov ostanak u Barceloni možda je napravio više štete nego koristi. Messi ne igra dobro, zabija gotovo isključivo s bijele točke, pokazuje nezadovoljstvo i ne čini svoju momčad boljom. Uza sve to, uzima i ogromnu plaću.

Rezovi su neizbježni, a već se krenulo u pregovore za smanjenje plaća. Barcelona se morala riješiti nekih igrača, najzvučnija imena su Luis Suarez i Ivan Rakitić, a nemojte se čuditi ako cijelu momčad „razmontiraju“ do temelja. Barcelona plaća danak svojoj rastrošnosti, a njihova budućnost ne izgleda u ovom trenutku svjetlo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo