Transfer saga / Barcelona i Manchester City u borbi za portugalsku zvijezdu: Guardiola ga ne pušta samo tako

Image
Foto: Profimedia.hr

Guardiola i City svim snagama žele zadržati Silvu, koji je bio jedan od ključnih kotačića momčadi koja je osvojila Premiership i stigla do polufinala Lige prvaka.

20.6.2022.
17:52
Profimedia.hr
VOYO logo

Barcelona je prošlu sezonu prošla kroz bolni tranzicijski period. Momčad je prošlo ljeto u šokantnom raspletu događaja ostala bez najboljeg nogometaša u povijesti kluba, a možda i sporta - Lionela Messija.

Očekivano, Barca nakon Messija teško je živjela. Bodovi su se gubili na sve strane, a nakon katastrofalnih rezultata trener Ronald Koeman dobio je otkaz. Tako je u studenom klupu preuzeo Xavi, a situacija je odmah krenula na bolje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Ovo smo već čuli /

Novo pojačanje Reala: 'Barcelona je zvala, ali rekao sam agentu Real ili ništa'

Image
Ovo smo već čuli /

Novo pojačanje Reala: 'Barcelona je zvala, ali rekao sam agentu Real ili ništa'

Barcelona je doživjela renesansu u domaćem prvenstvu i odličnom formom uhvatila drugo mjesto u španjolskom prvenstvu. Iako se klub još uvijek izuzetno muči s financijama, smatra se da je uprava kluba osigurala oko 200 milijuna eura za ovogodišnja pojačanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lewandowski i Bernardo glavne su mete

Dobro je poznato kako je najveća meta Barcelone pobunjeni napadač Bayern Munchena i ponajbolji igrač na svijetu, Robert Lewandowski. Poljak ima još samo jednu godinu ugovora s Barcom, a osim njega, meta je i veznjak Manchester Cityja - Bernardo Silva.

Ipak, Guardiola i City svim snagama žele zadržati Silvu, koji je bio jedan od ključnih kotačića momčadi koja je osvojila Premiership i stigla do polufinala Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trenutno vjerujem da će Bernardo nastaviti s nama. Naš cilj je, kao klub, da on ostane s nama. Međutim, uvijek sam govorio da ne želim igrače koji ne žele biti s nama. Bernardo je bitan i vjerujem da će ostati. Istina je da bi mogao otići u Barcelonu, ne znam što će se desiti," komentirao je Guardiola.

City, prema pisanju engleskih medija, traži oko 100 milijuna eura za Silvu. Barcelona vjerojatno neće biti u stanju toliko platiti igrača, ali klub naporno radi da osiguraju što kvalitetniji kadar za Xavija za narednu sezonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo