BARCELONA GRCA U DUGOVIMA: / Izašli su novi podaci i zastrašujući su, svima je jasno što sada slijedi

Image
Foto: Peofimedia

Vrijeme za reizgradnju vrlo će brzo doći na Camp Nouu, a štetu koju je napravio Bartomeu vjerojatno će morati sanirati godinama

10.11.2020.
16:37
Peofimedia
VOYO logo

Posljednja financijska izvješća u Barceloni vrlo su zabrinjavajuća. Kako su ovih dana javili španjolski mediji, jedan od najjačih i najpoznatijih nogometnih klubova na svijetu trenutno grca u dugovima koji iznose nešto više od 800 milijuna eura.

Prema najnovijim informacijama koje je u javnost pustila Cadena SER, Barcelona će morati do osmog mjeseca vratiti polovicu tog duga odnosno 400 milijuna eura za kredite i pozajmice koje je uzela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No ni tu ne prestaju problemi koje je Barceloni ostavio sad već bivši predsjednik kluba Jose Maria Bartomeu. U planu je pozajmica od još 800 milijuna eura kojom se planira obnova stadiona Camp Nou, no još uvijek taj posao nije do kraja dogovoren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KATALONSKI DNEVNI LIST BARCELONI PREPORUČIO HRVATA: /

'Njega mogu odmah dovesti'

Image
KATALONSKI DNEVNI LIST BARCELONI PREPORUČIO HRVATA: /

'Njega mogu odmah dovesti'

Rastrošnost dolazi na naplatu

Do ovakvog scenarija u jednom od najpoznatijih klubova na svijetu doveli su brojni faktori. Prije svega, Barcelona je trošila nemile svote na pojačanja koja su bila totalno promašena. Prije svega, tu su Dembele i Griezmann te Coutinho koji su ih koštali oko 400 milijuna eura samo u transferima, a da ne govorimo o novcu koji su uzeli za plaće.

Zatim je Katalonce, kao i sve klubove na svijetu, zadesila koronakriza u kojoj su ostali bez prihoda od ulaznica, rekvizita iz fan shopova te ostatka zarade koju donosi tzv. nogometni turizam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoju će rastrošnost morati vrlo brzo kompenzirati. Lionel Messi ionako je rekao da želi otići iz kluba, a možda se to dogodi već i ove zime. Donijelo bi to jako puno Barceloni financijski, ne samo da bi zaradili od transfera, već bi se i riješili njegove ogromne plaće. Isto tako, nemojte se čuditi ako odluče prodati još nekolicinu igrača.

Vrijeme za reizgradnju vrlo će brzo doći na Camp Nouu, a štetu koju je napravio Bartomeu vjerojatno će morati sanirati godinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


[PROMO] Najbolje koeficijente i 100% bonusa na uplate do 1000 kuna potražite u kladionici Germania.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo