Barcelona će se još pojačati uoči Hajduka!

9.6.2011.
16:19
VOYO logo

Španjolski i europski prvak Barcelona ovog ljeta može potrošiti 45 milijuna eura na pojačanja, što je znatno manje u odnosu na planove najjačih engleskih klubova, ali i glavnog suparnika u Španjolskoj Real Madrida. Nije da Guardiolinoj momčadi trebaju pojačanja s obzirom na sve što su pokazali prošle sezone, ali momčad ipak treba malo osvježiti, i to prije utakmice s Hajdukom 23. srpnja.

Javier Faus, dopredsjednik za ekonomska pitanja u Barceloni, na internetskim stranicama kluba je izjavio kako je gubitak kluba u godini dana bio 21 milijun eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Barcelona je prošle godine bila u gubitku 83 milijuna eura, a ove smo smanjili na 21 milijun i ne možemo si više dopustiti poslovanje u minusu. UEFA ove godine pokreće program 'financijskog fair-playa', koji treba prisiliti klubove da izbalansiraju svoje proračune", izjavio je Faus.

Potrošnja je u Barceloni smanjena s 495 na 441 milijun eura, a profit je u tom razdoblju iznosio 420 milijuna eura. Faus naglašava kako ukupan Barcelonin dug iznosi 483 milijuna eura bruto, što je značajno smanjenje jer je lani dug iznosio 532 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako će to utjecati na dovođenje pojačanja?

"Imamo 45 milijuna eura za dovođenje novih igrača, uz novac koji ćemo eventualno zaraditi od prodaje igrača ove sezone, ali govorimo o prodajama koje će biti povoljne za klub. Od španjolskog superkupa (utakmica s Real Madridom u kolovozu) inkasirat ćemo još 3 milijuna eur", zaključio je Faus, ne spomenuvši da će Barça, znatan dio novca zaraditi i na ljetnoj pripremnoj turneji, koja 23. srpnja počinje u Splitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201106060952006 arti-201106070259006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo