Barça do slavlja s deset igrača i to bez Messija

U 26.

3.3.2012.
22:41
VOYO logo

Barcelona se u susretu s pretposljednjom momčadi lige dugo mučila i u prvom poluvremenu, no prava drama za pristalice katalonskog sastava na Camp Nou dogodila se u nastavku.

Tri minute prije isteka prvih 45 minuta Iniesta je okrunio terensku nadmoć Barcelone, ali je već u prvoj minuti nastavka Gerard Pique kao zadnji igrač obrane u izglednoj situaciji za postizanje pogotka srušio gostujućeg napadača De las Cuevasa, te zaradio izravan crveni karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pique je od povratka u Barcelonu iz Manchester Uniteda četiri puta pocrvenio, najviše od svih suigrača, a ovo je bilo i prvo isključenje koje je momčad Pepa Guardiole ove sezone zaradila na svom stadionu. S igračem više Sporting je izjednačio preko Barrala koji je odlično utrčao na prvu vratnicu te loptu ubačenu s desnog boka ispred vratara Valdesa ubacio u mrežu. Guardiolin sastav, za koji zbog pet žutih kartona nije igrao Leo Messi, tada je krenuo o opću ofenzivu, a na zgoditak se čekalo do 79. minute kada je Malijac Seydou Keita lijepo pogodio s ruba kaznenog prostora. Konačan rezultat postavio je Xavi u 88. minuti. Recimo da Mate Bilić nije bio niti na klupi gostiju iz Gijona koji s utakmicom više imaju šest bodova manje od Villareala, prve momčadi ispred njih na ljestvici Primere na poziciji koja jamči prvoligaški nogomet i naredne sezone.

Barcelona – Sporting 3-1 (Iniesta 42, Keita 79, Xavi 88 / Barral 49) Mallorca – Osasuna 1-1 (Nsue 71 / Cejudo 45) Getafe – Malaga 1-3 (Castro 41 / Eliseu 57, Toulalan 82, Cazorla 90) Rayo Vallecano – Racing Santander 4-2 (Michu 45, 64, Tamudo 67, Piti 72 / Torrejon 9, Colsa 28) Redoslijed: 1. Real Madrid 64 (-1), 2. Barcelona 57, 3. Valencija 40 (-19, 4. Malaga 37, 5. Levante 35 (-1), 6. Osasuna 35...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo