Legenda ogorčena: 'Meni ovo nije jasno, to je bilo sramotno!'

U BiH ponovno nogometni raspad sistema. Zmajevi su u Innsbrucku s 2:0 izgubili prijateljski ogled protiv Egipta, ali više od rezultata navijače je razočarao pristup igrača koji uskoro idu na SP.

6.3.2014.
9:56
VOYO logo

"Ako je utakmica poslužila da izbornik vidi sa čime raspolaže, zamjenama kojim raspolaže i da li je to taj kvalitet, mogao je vidjeti mnogo toga. Sada neko reći da je bolje da se desilo u prijateljskoj utakmici, ali je to floskula. Mislim da odnos pojedinaca prema dresu s državnim grbom nije bio na adekvatnom nivou", rekao je Blaž Slišković za Klix.ba, a potom dodao puno oštrije:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iskreno, neke mi stvari nisu jasne. Šta je izbornik želio sa Tinom Sušićem na zadnjem veznom? Zna se da igra ofanzivnog veznog, odnosno više prema naprijed. Iako ga je Safet zamijenio u 80. minuti, prije njega je trebao zamijeniti još trojicu. No, ono što je najbitnije je da 80 posto igrača ne pokazuju odnos prema reprezentaciji kakav je bio nekada. Recimo, do posljednjih pola godine. Šta se promijenilo, to treba vidjeti. Rekao bih da je to sramotno kako je izgledalo večeras. Neki nisu pretrčali ni dva kilometra, nisu se trudili i to je za svaku kritiku. Bitno je na koji način izgubiš utakmicu. Ovakav odnos ne zaslužuju ljudi koji su došli na utakmicu, svi navijači koji očekuju na Mundijalu nešto više. Prema mom mišljenju, ovakav odnos pojedinaca ne zaslužuje ni Safet Sušić", zaključio je Slišković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo