Hrvat porucio Talijanima: 'Nosim peticu kao moj idol Zidane'

Posljednjeg dana ljetnog prijelaznog roka hrvatski 25-godisnji nogometas Milan Badelj presao je iz HSV-a u Fiorentinu. Sluzbeno je kao novi igrac viola predstavljen u utorak u Firenci.

9.9.2014.
17:55
VOYO logo

"Dobar dan svima, oprostite mi na mom talijanskom, sada cu nastaviti na hrvatskom", objasnio je Badelj na pocetku press konferencije.

"Za mene je vazno biti ovdje. To mi je cast. Nadam se da cu pomoci svojim suigracima da pobjeduju i da cu napredovati. Kao klincu sam sanjao o dolasku u Firencu. Otkako sam bio mali u Hrvatskoj sam gledao talijanske momcadi. Fiorentina me zeljela vrlo jako. Ne znam kad su uspostavljeni prvi kontakti, ja sam samo radio na terenu da budem cim bolji. Ne znam da li je bilo drugih klubova zainteresiranih za mene", objasnjava bivsi igrac zagrebackog Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O usporedbama s Fiorentininim Cileancem Davidom Pizarrom kaze: "Jako je tesko usporedivati me s Pizarrom. Pizarro je vrlo vazan nogometas koji je dao puno nogometu. Moram uciti od Pizarra i cast je igrati s njim. Mogu li igrati uz njega? Za mene to nece biti problem.

//www.youtube.com/embed/B8CvrTN8nDY

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit kako se odlucio na odabir dresa s brojem 5 na ledima, rekao je: "Volim igrati i ofenzivno i defenzivno. Kako sam odabrao peticu? Nema posebnog razloga, ali to je broj koji mi je posebno drag. Zinedine Zidane nosio je broj 5 i bio je jedan od mojih idola.

Badelj je u Fiorentinu dosao nakon dvije godine provedene u Bundesligi tijekom kojih je upisao 62 bundesligaska nastupa i pritom postigao dva gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prva sezona u HSV-u bila je odlicna. U drugoj su napravljene neke promjene u taktici i trenerove odluke i selekcija igraca dovele su do toga da ne igram bas dobro, kao i ostatak momcadi. Te su razlike ubrzo stvorile poteskoce za momcad. Cim sam cuo da je Fiorentina zainteresirana nisam mogao odoljeti i odlucio sam doci. Bio sam u Firenci prije dvije godine kao turist. Ne poznajem ju dovoljno dobro, a zasad cu zivjeti u hotelu. U svakom slucaju, ucit cu talijanski, a sljedeca konferencija za novinare bit ce na vasem jeziku", zakljucio je Badelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo