Play ponuda

AUSTRALCI HRVATSKOJ KRADU SJAJNOG MLADOG IGRAČA? / Zvijezda Lokomotive teško će se ugurati u Vatrene, ali u Socceroose...

Image
Foto: PIXSELL

"Pratili su ga i ranije, ali se tada ozlijedio. Ima potencijala za hrvatsku reprezentaciju, ali ako zaigra na SP-u, više nema povratka", rekao je direktor Lokomotive

18.4.2018.
13:01
PIXSELL
Play ponuda

Australski nogometni savez kontaktirao je Frana Karačića, mladog igrača Lokomotive koji je prošlog ljeta upisao prve nastupe za Hrvatsku U-21 reprezentaciju.

Desni bek momčadi sa Kajzerice već je duže vrijeme na meti Socceroosa koji u njemu vide sjajno rješenje za budućnost. Kako prenose australski mediji, Karačić je odličan igrač na desnoj strani obrane, ali u A reprezentaciji tamo je Vrsljako, a i Ćorluka po potrebi te za mladu zvijezdu ne ostaje puno mjesta.

Isto tako, Karačić jednako kvalitetno može odigrati i na poziciji lijevog beka, a i stopera. Iako je Karačić rođen u Zagrebu, ima i australsku putovnicu jer mu je otac rođen u toj zemlji, a djed mu je tamo proveo dobar dio života.

'Bio bi vrijedan član australske momčadi'

Direktor Lokomotive Dennis Gudasic otkrio je da su Australci već kontaktirali mladog igrača, a navodno i njihov izbornik Bert van Maarwijk jako cijeni kvalitete igrača Lokomotive:

"Frana su kontaktirali iz australskog nogometnog saveza. Odluka je na njemu, ali vjerujem da će ozbiljno promisliti. Dugo je u Hrvatskoj, ali podržat ćemo njegovu odluku. Bio bi vrijedan član australske momčadi. Pratili su ga i ranije, ali se tada ozlijedio. Ima potencijala za hrvatsku reprezentaciju, ali ako zaigra na SP-u, više nema povratka. Kako se sada razvija, u usporedbi s onim kakav je bio prije tri godine, mogao bi za par godina biti na razini za hrvatsku reprezentaciju", prenosi Herald Sun.

Play ponuda
Play ponuda