AUDICIJA NA DROSINI: / Ovo su dečki kojima će prijateljska utakmica protiv Gruzije biti ravna finalu Svjetskog prvenstva

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Na Rujevici smo dobili dvojicu igrača, a na stadionu Aldo Drosina u Puli možemo ih dobiti još nekoliko.

19.11.2019.
12:15
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

U najavi je bila apokalipsa na Rujevici, bar što se vremenskih prilika tiče, a krenulo je apokaliptično i za naše nogometaše. Primljen gol nakon pola sata igre bio je znak da se moramo trgnuti i početi igrati.

Posebna je ta utakmica na Rujevici bila jer smo u prvom satavu vidjeli stoperski par na koji se definitivno može računati u budućnosti. Duje Ćaleta-Car i Dino Perić na početku su izgledali dosta rezervirano - Perić kao da se suzdržavao od svojih karakterističnih izlazaka s loptom, a Dujine duge lopte padale su na početku utakmice na tartan-stazu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Usprkos svemu, dečki su odradili sjajan posao i rezervirali sebi mjesta u Dalićevim planovima za budućnost.

Na Rujevici smo, dakle, dobili dvojicu igrača, a na stadionu Aldo Drosina u Puli možemo ih dobiti još nekoliko. Utakmica protiv Gruzije u rezultatskom je smislu nebitna, no bit će to dobra "audicija" za igrače koji iz drugog plana mogu uskočiti u prvi. Zato će ta nevažna utakmica postati za njih itekako važna jer im može odrediti sudbinu u dresu Vatrenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
VATRENI ĆE SVJETSKO SREBRO BRANITI U NIKAD VIĐENIM UVJETIMA: /

FIFA objavila termine Mundijala koji se nikom neće svidjeti

Image
VATRENI ĆE SVJETSKO SREBRO BRANITI U NIKAD VIĐENIM UVJETIMA: /

FIFA objavila termine Mundijala koji se nikom neće svidjeti

Bekovski dvojac

Član Dalićevog stručnog stožera Ivica Olić rekao je na jučerašnjoj konferenciji za medije da će svi dobiti svoje prilike u Puli. Pogotovo je naglasio da će svoju minutažu dobiti kapetan Hajduka Josip Juranović. S 24 godine Juranovića se ne može više nazvati mladom nadom, ali svakako će ga biti zanimljivo gledati na poziciji desnog bočnog koja nas već dugo muči.

Tin Jedvaj odrađuje posao na desnom boku najbolje što može, ali on je stoper i na poziciji beka ne može ostvariti sav svoj potencijal. Juranović je ove sezone jedan od najbolih igrača Hajduka. Zabio je dva gola i tri puta asistirao i vrijeme je da vidimo može li odigrati pouzdano i u redovima reprezentacije. Ako bude na visokoj razini, Dalić će dobiti još jedno jako dobro rješenje za poziciju koja je u Rusiji bila rezervirana za Šimu Vrsaljka koji se u međuvremenu teško ozlijedio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

11.11.2019., Zagreb - Trening hrvatske nogometne reprezentacije na stadionu Maksimir uoci posljednje utakmice u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo protiv Slovacke. Luka Modric, Nikola Vlasic, Marcelo Brozovic, Mario pasalic, Ivan Perisic, Tin Jedvaj, Dario Melnjak, Luka Milanovic, Josip Juranovic Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Karlo Bartolec skupio je 166 minuta u ovim kvalifikacijama. Nastupio je protiv Slovačke u onoj veličanstvenoj pobjedi od 4:0, ali i u razočaravajućem remiju protiv Azerbajdžana. Od njega smo vidjeli moć ponavljanja i priključivanja napadu te solidan ubačaj koji mu je donio ove sezone tri asistencije za Kopenhagen.

Nekadašnji Dinamov junior i prvotimac Lokomotive vjerojatno će danas krenuti od prve minute, a Juranović i on mogli bi minute podijeliti po pola - svatko jedno poluvrijeme. Bartolecu je ovo također prilika da pokaže koliko je prodoran i koristan prema naprijed jer je to ono što Hrvatskoj stvarno nedostaje na desnom beku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oršić i Rog su gotovo sigurna oklada

Mislav Oršić dokazuje se u Dinamu iz utakmice u utakmicu i to sad samo treba potvrditi u reprezentaciji. Nije mu strano zabijati po tri komada po utakmici, a od njegove brzine traume imaju braniči Atalante i Šahtara.

Nema sumnje da je toliko hvaljeni Oršić definitivno materijal za reprezentaciju, samo to još treba potvrditi, a nema bolje prilike za to od današnje utakmice protiv Gruzije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjerojatno najzanimljiviji igrač u današnjoj će utakmici biti Marko Rog. Hrvatski veznjak preporodio se u Cagliariju koji ima start u prvenstvu iz snova. Četvrti su na ljestvici Serie A, a Rog je jedan od nositelja igre. Pouzdan je u obrani i u napadu, napravi kilometražu veću od nekih automobila, toliko je koristan u razigravanju s pozicije centralnog veznog da mu se može i mora zanemariti što je zabio ove sezone samo dva gola.

Marko Rog izgubio je nekoliko godina tražeći se u Napoliju i odlazak mu je bio jako dobar potez za karijeru. U ovom trenutku izgleda spremno za nastup za Vatrene i na terenu može donijeti jako puno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Zagreb: Hrvatska nogometna reprezentacija odradila trening 19.03.2019. , Zagreb - Na stadionu Hitrec Kacian odrzan je trening hrvatske nogometne reprezentacije uoci kvalifikacijskih utakmica za Euro 2020 protiv Azerbejdzana i Madjarske.Marko Rog. Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Dario kao ozbiljna alternativa

Dario Melnjak najveća je nepoznanica bio kad je odjednom osvanuo na popisu Zlatka Dalića. Jasno je da je Borna Barišić prvi izbor na poziciji lijevog beka, ali obrambeni igrači dobivaju žute kartone i ulaze u žestoke duele.

Melnjak ima 27 godina i jedan nastup za Hrvatsku - u porazu u prijateljskoj utakmici protiv Tunisa. U jakoj turskoj ligi igra i zabija više od prosječnog beka. Njegov Rizespor je na sredini tablice, a Melnjak im je jedna od najisplativijih investicija ikad. Danas može dokazati Daliću da je on čovjek na kojeg se može osloniti u odsutnosti Barišića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica Hrvatske i Gruzije počinje u 18 sati.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo