ARSENALOV ŠPANJOLSKI ČAROBNJAK VRAĆA SE KUĆI: / Sjećate li se igrača kojemu su ozljede upropastile karijeru?

Image
Foto: AFP

Nije imao sreće s ozljedama

5.6.2018.
19:05
AFP
VOYO logo

Bivši španjolski reprezentativac Santiago Cazorla može se pohvaliti velikom karijerom. Španjolski veznjak u dosadašnjoj karijeri igrao je za Villarreal, Malagu i Arsenal, a bio je i član španjolske reprezentacije koja je osvojila dva uzastopna Eura, 2008. i 2012., a samo ga je ozljeda spriječila da se sa Furijom okruni naslovom svjetskog prvaka 2010.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupio je 129 nastupa za Topnike

Međutim, maleni čarobnjak nije imao sreće sa ozljedama, pogotovo u smiraj karijere. Za Arsenal je od 2012. skupio 129 nastupa, osvojio dva FA kupa, ali nije zaigrao od jeseni 2016., kada je teško ozlijedio tetivu. Nakon nekoliko kompliciranih operacija, Cazorla je sa nogometnih travnjaka izbivao gotovo pa pune dvije godine.

Nakon što je Arsenal potvrdio da neće produživati njegov ugovor, koji istjeće krajem ove sezone, Cazorla je objavio da se vraća u klub gdje je i počeo – Villarreal, kojemu će se pridružiti u sedmom mjesecu, u pripremama za novu sezonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svestran i talentiran vezni igrač

Cazorla je reputaciju stvorio u Villarrealu, gdje je pretežno igrao na desnom krilu, a tek je u Engleskoj pokazao svu raskoš svog talenta. Pod Wengerom je jedno vrijeme igrao kao klasična desetka, iza napadača u 4-2-3-1 formaciji, ne bi li se prilagodio i zaigrao lijevo ili desno kao krilni plejmejker, nakon dolaska Mesuta Ozila 2014. U posljednjih par sezona je pokazao koliko je prilagodiv i napravio još jednu transformaciju - na poziciju zadnjeg veznog, gdje je igrao u ulozi sličnoj Xabiju Alonsu ili Pirlu, kao duboki plejmejker.

Cazorla je rijetkost među elitnim veznjacima, budući da je jednako dobar s obje noge, a osim sjajnog driblinga, otpornosti presingu i kontrole lopte, imao je i ubojit šut i često bio strijelac. Da nije bilo ozljeda, vjerojatno bi još igrao na elitnoj razini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo