BATE napravio iznenađenje / Arsenal pao u Bjelorusiji, Interovi Hrvati dobili obračun s Rapidovim

Image
Foto: AP Images

Odigrane su prve utakmice 1/16 finala Europske lige, a iznenađenje je napravio BATE

14.2.2019.
21:26
AP Images
VOYO logo

Nogometaši bjeloruskog prvaka BATE Borisova priredili su iznenađenje pobijedivši u prvom susretu 16-ine finala Europske lige Arsenal s 1:0.

Pogodak odluke zabio je Stanislav Dragun u posljednjim trenucima prvog dijela. Dmitri Baga ubacio je iz slobodnog udarca s desne strane, a Dragun najviše skočio i zabio za, pokazalo se, pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Topnici su posljednjih pet minuta igrali s igračem manje nakon što je isključen Alexandre Lacazette. Londonski sastav je nastupio s jakom postavom, a Unai Emery u drugom dijelu uveo je u igru i Pierrea-Emericka Aubameyanga i Denisa Suareza, ali nije pomoglo.

Benfica je na gostovanju u Istanbulu pobijedila Galatasaray s 2:1. Golove za portugalski sastav zabili su Eduardo Salvio (27' - 11 m) i Haris Seferović (64), dok je pogodak za Galatasaray postigao Christian Luyindama (54).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za portugalski sastav od 81. minute zaigrao je hrvatski nogometaš Filip Krovinović.

Gostujuću pobjedu ostvarila je i Sevilla koja je u Rimu porazila Lazio sa 1:0, a pogodak odluke zabio je Ben Yedder u 22. minuti. Milan Badelj nije nastupio za Lazio, baš kao ni Marko Rog za Sevillu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Identičnim rezultatom Inter je u Beču pobijedio Rapid, a gol je bilo djelo Lautara Martineza iz kaznenog udarca u 39. minuti.

Ivan Perišić igrao cijeli susret za goste, Marcelo Brozović nije nastupio zbog žutih kartona, dok je Šime Vrsaljko operirao koljeno. Bečki Hrvati Ivan Močinić, Mateo Barać i Manuel Martić nisu nastupili za Rapid.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krasnodar i Bayer Leverkusen su remizirali su bez pogodaka, a Tin Jedvaj nije nastupio za goste.

Bez golova je završio i susret praške Slavije i Racing Genka, a Ivan Fiolić je igrao za goste do 57. minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rennes je nakon devet minuta vodio 2:0 protiv Betisa, a na poluvremenu je imao vodstvo 3:1, ali su Španjolci uspjeli izjednačiti. Golove za Rennes zabili su Hunou (2), Javi García (9 - ag.), Ben Arfa (45 -11 m), a za goste Lo Celso (32), Sidnei (62) i Lainez (90).

Olympiakos i kijevski Dynamo su igrali bez pobjednika 2:2, nakon što su Grci imali dvaput vodstvo. Za pirejski sastav zabili su Koka (9) i Gil Dias (40), a za Ukrajince Bujalski (27) i Verbič (89).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo