VRLO VAŽAN REZULTAT ZA HRVATSKU / Argentina je pobijedila Kolumbiju u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, evo što to znači za Dalića i Vatrene

Image
Foto: Profimedia

Kolumbija sada mora napraviti pravo čudo da se kvalificira na Svjetsko prvenstvo, a više, realno, ne može preskočiti Hrvatsku

2.2.2022.
9:45
Profimedia
VOYO logo

Reprezentacija Argentine svladala je Kolumbiju u 16. kolu južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo s 1:0, golom Lautara Martineza. Pobjeda Argentine vrlo je važna ne samo za njih već i za Hrvatsku jer Vatreni su sada na korak od garantiranog ostanka u drugoj jakosnoj skupini ždrijeba za SP.

Kolumbija sada mora napraviti pravo čudo da se kvalificira na Svjetsko prvenstvo, a više, realno, ne može preskočiti Hrvatsku u borbi za drugu jakosnu skupinu. FIFA određuje jakosne skupine prema svojoj rang-listi, a Hrvatska je tu trenutno na 15. mjestu i mora ostati među najboljih 16 kako bi si osigurala mjesto u drugoj jakosnoj skupini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Gotovo sigurno u drugoj jakosnoj

Hrvatskoj, ipak, još uvijek prijete Urugvaj, Švedska i Senegal. Urugvaj je bodovno slabija i jedno je mjesto niže od Kolumbije i njima također treba čudo da bi dostigli Hrvatsku. Šveđani pak trebaju čekati dva poraza Hrvatske u prijateljskim utakmicama u ožujku, a Senegal mora osvojiti Afrički kup nacija i ostvariti još dvije pobjede u kvalifikacijama.

Ako Hrvatska završi u drugoj jakosnoj, izbjeći će u ždrijebu i skupini na Svjetskom prvenstvu reprezentacije Danske, SAD-a, Nizozemske, Njemačke, Meksika, Švicarske i Urugvaja. U prvoj jakosnoj skupini su Belgija, Brazil, Francuska, Argentina, Engleska, Španjolska i Italija ili Portugal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ždrijeb SP-a se održava 1. travnja, a prvenstvo počinje 21. studenog u Kataru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo