ARGENTINA DOSTAVILA RUSIJI POPIS HULIGANA: / 'Vjerujemo da će argentinski huligani pokušati doći u Rusiju, ali...'

Image
Foto: AFP

Argentina će u Rusiju poslati šestoricu policajaca spotera

8.5.2018.
20:54
AFP
VOYO logo

Argentinska vlada potpisala je sporazum s Rusijom kako bi spriječila više od 3000 huligana od dolaska u Rusiju na skorašnje svjetsko nogometno prvenstvo.

Sporazum, koji će biti formalno potpisan u narednim danima, uključuje imena navijača kojima je zabranjen dolazak na utakmice u Argentini i druge članove 'barras bravas', organiziranih navijačkih skupina koje izazivaju nerede na argentinskim stadionima...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konačna baza ima 3000 imena

"Ruskim vlastima smo predali popis sa 400 imena Argentinaca koji neće smjeti ući na stadione u Rusiji, no konačna baza podataka koju šaljemo imat će oko 3000 imena", rekao je Guillermo Madero, nacionalni direktor sigurnosti na argentinskim nogometnim utakmicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

[18+] PROCURIO VIDEO ZASTRAŠUJUĆE TUČNJAVE NAVIJAČA U RUSIJI: ‘Ne zanimaju nas više debeli Englezi, želimo Hrvate’

Informacije će biti podijeljene sa zračnim prijevoznicima i ruskim imigracijskim tijelima, a argentinski dužnosnici tvrde kako će Fan ID, koji navijači dobivaju kada kupuju ulaznice za igre, djelovati kao još jedna prepreka.

Argentina će također, u Rusiju poslati šestoricu policajaca kako bi pomogli u koordinaciji s lokalnom policijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Argentinski mediji pišu kako su se 'barras bravasi" Boca Juniorsa u veljači sastali s huliganima moskovskog Dynama i Zenit St Peterburga kako bi dogovorili 'zajedničke akcije'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Vjerujemo da će pokušati doći'

"Vjerujemo da će argentinski huligani pokušati doći u Rusiji, ali neće ići na utakmice," kazao je Juan Manuel Lugones, izvršni tajnik agencije koja brine o sigurnosti na sportskim natjecanjima u Buenos Airesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema posljednjim brojkama iz FIFA-e 44.882 Argentinca je kupilo karte za World Cup.

Argentina će otvoriti nastup na svjetskom prvenstvu 16. lipnja u Moskvi protiv Islanda, pet dana kasnije će igrati u Nižnji Novgorodu protiv Hrvatske, a natjecanje u skupini D zaključit će 26. lipnja u St Peterburgu protiv Nigerije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo