'Veliki su se umrežili' / Ante Čačić za RTL Danas: 'Perišić je bio vruć; problem je dobiti veliku prijateljsku utakmicu'

Pašalić i Andrijašević ponovno bi mogli ostati na čekanju. Izbornik, naime, smatra da nema potrebe raditi 'promenadu u svlačionici'

31.3.2017.
19:08
VOYO logo

I Ante Čačić jedva čeka da se Marko Pjaca vrati na terene. Tri dana nakon neugodnog poraza od Estonije, progovorio je za RTL Danas. Hoće li Hrvatska početi igrati prijateljske utakmice protiv jačih protivnika? Tko će u Los Angeles protiv Meksika? I kako komentira kritike Ivana Perišića prema Davoru Šukeru? Otkrio je Antoniju Vuksanoviću.

Prizemljenje u Estoniji. Prizemljenje na oštećen travnjak. Poraz koji reprezentaciji i Anti Čačiću nije trebao.

Više od poraza odjeknula je kritika Ivana Perišića. Javno je prozvao predsjednika Šukera da mora bolje birati prijateljske utakmice. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja znam Ivana Perišića, ja znam da to nije bilo zločesto, da je to bilo iskreno i spontano. Igrač je nakon utakmice vruć, naš predsjednik je bio vrhunski nogometaš i zna jako dobro kako se igrač osjeća poslije jedne takve utakmice", kazao nam je izbornik Ante Čačić u vezi Perišićeve izjave.

A takve, baš kao i prijateljske utakmice protiv nogometnih liliputanaca poput Gibraltara i San Marina, i dalje bi mogle biti u fokusu HNS-a.

"Problem je dobiti veliku utakmicu, prijateljsku. Iz razloga što su sve velike reprezentacije na neki način se umrežile. Prošle godine kad nam je gro igrača bilo pod stalnim natjecateljskim opterećenjem, nama su bile potrebne i lakše utakmice", tvrdi Čačić.

Ako utakmice nisu lakše, onda su izvan FIFA-ina termina. Tako je u Kinu išla reprezentacija HNL-a, a tko će u daleki Los Angeles na Meksiko u svibnju?

"Oni koji igraju u Francuskoj, koji igraju u Španjolskoj, koji igraju u Engleskoj, koji igraju u Njemačkoj će biti na dispoziciji. Ja očekujem da će poneki igrač kojem je još u tijeku prvenstvu, a da im utakmica ne bude bitna, da će dobiti dozvolu od kluba da se priključi reprezentaciji."

Ono puno važnije ipak je 11. lipnja na Islandu. Jer porazom u derbiju kvalifikacija, Hrvatska bi mogla ostati bez prvog mjesta skupine. 

"I u ovim kvalifikacijama jedini im je poraz od Hrvatske. Naravno da nas čeka istinski derbi, da je kod njih sigurno s pravom jedna nogometna euforija."

A Pašalić i Andrijašević koje mnogi vide u reprezentaciji, ponovno bi mogli ostati na čekanju.

"Nema potrebe u svlačionici raditi promenadu, raditi višak. Upravo na tim pozicijama je u reprezentaciji najveća kvaliteta i najveća konkurencija", ističe Čačić.

Čačić do sljedećeg okupljanja ima dva mjeseca. Da se Estonija zaboravi i mirno nastavi put prema Svjetskom prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo