Drama u Dinamu: Igrači htjeli bojkotirati trening?

'Kopate mi po rani, ali rekao sam kada sam došao da ću učiniti sve kako bi Dinamo bio bolji te da nećemo ovisiti o nijednom igraču.

31.8.2012.
11:40
VOYO logo

Dan nakon ždrijeba Lige prvaka koji je Dinamu donio Porto, Dinamo iz Kijeva i PSG trener hrvatskog prvaka Ante Čačić je održao konferenciju za medije na kojoj je govorio o prognozama, ali i incidentu u klubu, odnosno tjeranju Jerka Leke i Nikole Pokrivača.

"Potpisao bih ono što sam rekao da prvi poraz doživimo na Parku Prinčeva; znači u 4. kolu Lige prvaka. Kada sam došao sam rekao da je cilj napraviti dobar rezultat u Europi, a to je prezimiti u Europi; nisam to obećao, ali i dalje tome stremim iako smo najslabija momčad u skupini. Nogomet baš zbog toga i je popularan jer nema apsolutnog favorita i idemo pokušati skupiti što više bodova. Ipak, prvo nas čeka utakmica protiv Lokomotive i idemo redom", kazao je Čačić za službenu stranicu Dinama pa nastavio o izbačenom dvojcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kopate mi po rani, ali rekao sam kada sam došao da ću učiniti sve kako bi Dinamo bio bolji te da nećemo ovisiti o nijednom igraču. Na kraju krajeva, ušli smo u Ligu prvaka kao momčad i nijedan igrač ne može reći da je to sam napravio. Što se tiče spomenutog dvojca, oni nisu napravili nikakav gaf, ali nisu pokazali da su gladni, željni i da žele više od ovoga - preko toga ne mogu prijeći. Oni imaju ugovore i klub treba odlučiti kako će s njima u budućnosti, ali dok sam ja tu oni neće trenirati s prvom momčadi. Vidio sam da se piše o 'planskom tjeranju' igrača što nema nikakve veze jer smo Nikolu mogli maknuti nakon što je napravio 'gaf'. Kažem, jako mi je žao, ali posao i Dinamo su jedno, a emocije i osjećaji su nešto drugo. Kada stavljam igrače u momčad, ne vadim ih iz tuđeg dvorišta nego iz naše svlačionice i nije za mene uvreda ako se netko ljuti što ne igra nego vrijeđa suigrača. Kako može igrač biti pravi na utakmici ako ne radi isto tako na treningu?", pita se Čačić.

Ipak, prema Jutarnjem listu, stvar još nije konačna i cijela priča poprima naznake prave drame. Jerko Leko bi se trebao sastati sa Zdravkom Mamićem, a nakon tog 'čvenka' će se znati njegova konačna sudbina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod trenera suigrače su pokušali spasiti Josip Šimunić i Tonel, a navodno su neki Dinamovci predlagali i bojkotiranje treninga, kao znak podrške otpisanima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo