LIJEVI UPITNIK / Ante Čačić najavio Rijeku i dodao: 'Nisam razočaran što nismo doveli lijevog beka, imamo Bočkaja i Štefulja'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Rijeka uvijek znala biti neugodna, ali ćemo sve učiniti da ne razmišljamo o utorku i Ligi prvaka

1.9.2022.
10:30
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Dinamo i Rijeka će u petak s početkom u 20 sati odigrati utakmicu 8. kola HNL-a. Modre u utorak čeka utakmica Liga prvaka protiv Chelseja pa je sigurno kako će trener Čačić pažljivo birati početni sastav i dozirati minutažu među igračima. Ove sezone bi mu to moglo dobro proći budući da Riječani nisu u dobrom stanju, iako svaka kriza mora jednom stati.

Plavi će biti favoriti protiv neuvjerljive, nespremne i neuigrane Rijeke koja će tražiti tri boda koja nisu došla na Rujevicu više od mjesec dana. Na konferenciji za medije hrvatskog prvaka trener Čačić je najavio utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OPASNA IMENA /

Ovo je najbolja HNL momčad ljetnog prijelaznog roka: Bi li se mogli potući za trofeje?

Image
OPASNA IMENA /

Ovo je najbolja HNL momčad ljetnog prijelaznog roka: Bi li se mogli potući za trofeje?

"Nova utakmica, novi podražaj, nova obveza. Rijeka je krenula skromno, ali to je momčad koja će se s vremenom dizati. Novi su igrači tu, novi je trener, čeka nas zahtjevna utakmica jer u takvim situacijama je Rijeka uvijek znala biti neugodna. Učinit ćemo sve da ne razmišljamo o utorku, nama je nacionalno prvenstvo primarno. Učinit ćemo da svakoj utakmici tražimo tri boda. Mi smo favoriti, igramo kod kuće", rekao je Dinamov strateg.

Dotaknuo se i mogućih izostanaka zbog ozljeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo poteškoća, Boško Šutalo teže je stradao, neki osjećaju posljedice katastrofalnog terena u Šibeniku. To su bolovi u zglobovima i koljenu, Moharrami, Perić, moramo vidjeti što je s Ristovskim, Mišićem, a čekamo snimku Josipa Šutala i Theophilea".

Spominjao se interes Leipziga za Josipa Šutala, no transfer se za sad još nije ostvario.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zna se da postoji interes za njega i ako se taj transfer realizira, ostao bi cijelu sezonu ovdje i na ljeto otišao. Vjerujem da bi mogao odigrati dio utakmice protiv Rijeke." 

Navijači su očekivali novog lijevog beka u Maksmiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije dobro navrat-nanos kupovati igrače, a da niste sigurni u njih. Nije pametno. Do idućeg roka vidjet ćemo možemo li naći neko rješenje. Dotad ćemo pokušati od igrača koji su ovdje dobiti veću kvalitetu. Na tome radimo i nisam razočaran, da smo sad doveli nekog beka ne znači da bi u Ligi prvaka išlo lagano. Učinit ćemo sve da Bočkaja i Štefulja napravimo boljima na toj poziciji, ali i skautiramo i da vidimo postoji li opcija za zimu", poručio je.

Prokomentirao je loš start Rijeke i Osijeka u novu sezonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Došlo joj je puno mladih igrača, nisu zakoračili dobro u sezonu. Mislim da su prebrzo mijenjali trenera i to se odrazilo. Vratit će se, prvenstvo je dugo i nadam se samo da povratak neće početi s nama. Osijeku je prevelik šok bio ispadanje u Europi. Imao je 2:0 i igrača više pa je nakon autogola sve krenulo po zlu. Osijek ima jako kvalitetan kadar igrača. Bit će u borbi za sam vrh", rekao je Čačić.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo