Okupljanje Vatrenih /

Ante Budimir u reprezentativnom dresu nakon osam mjeseci: 'Jasno je da svi hoće napadača koji zabija i koji je u top formi'

Image
Foto: profimedia.hr

Napadač Osasune, Ante Budimir se nakon osam mjeseci vraća u reprezentativni dres te je tim povodom progovorio o prijateljskim utakmicama koje Vatrene čekaju u narednom periodu, ali i o svojoj formi

21.3.2022.
19:36
profimedia.hr
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija okupila se pred prijateljske oglede sa Slovenijom i Bugarskom koji će biti odigrani u Kataru 26. i 29. ožujka. Prvo je to okupljanje otkad su Vatreni osigurali nastup na Svjetskom prvenstvu krajem ove godine.

Nekoliko je novih lica i nekoliko povratnika u reprezentativni dres, a jedan od onih koji su se među Vatrene vratili nakon nešto više vremena je Ante Budimir, napadač Osasune.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'O sustavu nisam razmišljao'

Budimir je ponovno u dresu nacionalne vrste nakon osam mjeseci tijekom kojih se mučio s ozljedama i traženjem forme no po svemu sudeći to je sada iza njega. Dobio je poziv izbornika Zlatka Dalića kako bi pokušao popuniti mjesto s kojim hrvatska reprezentacija ima najviše problema u ovom trenutku, ono najisturenije, udarne špice te ne čudi da je upravo to bilo prvo pitanje koje je dočekalo Budimira na konferenciji za medije u ponedjeljak poslijepodne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
u nove pobjede /

Zlatko Dalić uoči okupljanja reprezentativaca: 'Petković u formi je naš najbolji napadač'

Image
u nove pobjede /

Zlatko Dalić uoči okupljanja reprezentativaca: 'Petković u formi je naš najbolji napadač'

"Dobro, jasno je da svi hoće napadača koji zabija i koji je u top formi. Meni je drago da sam ponovno ovdje i da ulazim u rutinu što se tiče reprezentacije. Kasnije ćemo vidjeti koji će zahtjevi biti stavljeni pred mene. O sustavu nisam razmišljao, jer mislim da je to u ovom trenutku manje bitno. Bitnije su ideje koje će izbornik staviti pred nas i na koje ćemo se trebati prilagoditi", kazao je Ante Budimir odmah na početku.  

'Veselim se svakom treningu i utakmici'

Dotaknuo se kršni napadač i svog izbivanja iz nacionalnog dresa te trenutne forme.

"Prošlo je 8 mjeseci od zadnjeg poziva. Jesen je bila jako važna i sigurno je bila drugačija atmosfera no što je to na ovom okupljanju. Sad su prijateljske utakmice i za mene je to jednako važno. Veselim se svakom treningu i utakmici, jer je ovo bitno za nastavak. Zadovoljan sam minutažom otkad sam se vratio od ozljede. Od siječnja sam uhvatio kontinuitet i dobro se osjećam na terenu. Kao napadač gledaš da si u dobroj formi, pogotovo ispred gola. Treba zabijati i svaki mi gol znači za samopouzdanje. Zadnje kolo je to donijelo i nadam se da ću nastaviti", konstatirao je naš ubojiti centarfor te se naposljetku osvrnuo i na odnos s izbornikom Zlatkom Dalićem u periodu tijekom kojeg ga nije bilo u nacionalnoj vrsti.

"U jesenskim okupljanjima sam komunicirao s izbornikom iako nisam bio na dispoziciji. Donijeli smo najbolju odluku što se tiče mene ali i reprezentacijom. Izbornik traži zdrave i spremne igrače, a ja sam sada takav. Vidjet ćemo kakav je plan za bližu budućnost", poručio je naposljetku Budimir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo