HRVATSKI 'ZORRO' / Ante Budimir oduševio i Amerikance: 'Isticao se zbog maske i dobio još više na pozornosti nakon sjajnog gola'

Image

'Veteran koji igra napadača isticao se od početnog udarca zbog svoje crne zaštitne maske, a dobio je još više pozornosti kada je sjajnim udarcem izvan šesnaesterca prelomio rezultat u tijesnoj utakmici'

Silvijo Maksan

Silvijo Maksan

Najviše voli raditi intervjue sa sportašima, odličan novinar i 'pravi terenac'

5.3.2024.
7:23
VOYO logo

Ante Budimir kao Zorro - maskirani osvetnik. Slično je bilo i s Joškom Gvardiolom kad je on nosio masku na licu. Budimir je jučer protiv Alavesa u Pamploni, na domaćem Estadio El Sadaru, pokazao svu raskoš s maskom na licu i postigao pobjedničku golčinu, za opće oduševljenje domaće publike na tribinama. Budimir je morao nositi masku na licu zbog slomljeog sinusa. Budimir je u 76. minuti primio loptu izvan kaznenog prostora, s desne strane, pa odapeo udarac svojom snažnijom lijevom nogom sa 18 metara.

Fantastično plasirana lopta

Lopta je dugo letjela te pogodila suprotni gornji kut gostujućeg vratara. To mu je bio četvrti pogodak u zadnje četiri utakmice, izuzetno bitan jer je njime pogurao Osasunu na deseto mjesto La Lige. Osasuna je u poziciji čak i da se bori za mjesto koje vodi u europska natjecanja iduće sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Društvene mreže, posebno X mreža, nekadašnji Twiter, pun je snimki gola Budimira iz različitih kuteva. OVDJE možete još jednom pogledati Budimirov gol. Zanimljivo ga je vidjeti i iz OVOG kuta snimanja.

Image
MAJSTOR /

Ante Budimir odigrao prvu utakmicu s maskom i odmah zabio golčinu

Image
MAJSTOR /

Ante Budimir odigrao prvu utakmicu s maskom i odmah zabio golčinu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalićev 190 centimetara visoki centarfor prije tjedan dana je tijekom utakmice na Kanarskim otocima pao uslijed duela s protivničkim igračem pa licem udario o tlo. Pregledom je ustanovljen lom maksilarnog sinusa, šupljine u kosti lica, no Budimir je pomoću maske odradio dva treninga i nastupio odmah u idućoj utakmici s Alavesom. Čak i US Today u dalekoj Americi izvještava o Budimirovom pogotku iz snova s maskom na licu.

US Today: 'Isticao se od početka zbog maske na licu, a onda je sjajno zabio'

"Veteran koji igra napadača isticao se od početnog udarca zbog svoje crne zaštitne maske, a dobio je još više pozornosti kada je sjajnim udarcem izvan šesnaesterca prelomio rezultat u tijesnoj utakmici. Do tada su se obje strane borile za stvaranje čistih prilika, a Samu Omorodion iz Alavesa bio je najbliži nekoliko sekundi prije poluvremena kada je pogodio vratnicu. Budimirov 14. pogodak u 27 ligaških utakmica ove sezone pomogao je da se niz neporaženosti Osasune produži na četiri utakmice", stoji u pisanju jednih od najtiražnijih američkih dnevnih novina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobro mi je bilo nositi masku, igrati s njom. Nisam se nećkao oko maske jer je to bio jedini način da budem na terenu. Bilo mi je svejedno hoće li smetati", rekao je o zaštiti na licu nakon ozljede nosa protiv Las Palmasa prije tjedan dana.

Image

“To je bio jedini način da se igra... a utakmica je jedina stvar koja je važna. Što se tiče gola, bio je to čist udarac. Uživao sam u sekundama dok je lopta letjela jer sam znao da će ući", dodao je Ante Budimir i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Bio mi je ovo poseban tjedan'

"Bio mi je ovo poseban tjedan. Htio bih zahvaliti svima koji su se bili pobrinuli za mene nakon onoga što mi se dogodilo u utakmici s Las Palmasom", rekao je Budimir koji je tada bio izgubio svijest i bio prevezen u lokalnu bolnicu gdje su liječnici izvijestili da mu je sve u redu s glavom.

Budimir, najbolji strijelac Osasune, istrčao je u ponedjeljak od prve minute pred domaćom publikom protiv Alavesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stavio bih večeras i tri maske samo da mogu igrati jer je privilegija biti na terenu", istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znali smo da će biti utakmica biti jako teška. Oni ne primaju puno golova i dobro se brane", dodao je Budimir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo