ANKETA NET.HR-A / Kakvo je vaše mišljenje o Livajinom napuštanju reprezentacije? Posljednja naša anketa o Livaji izazvala je veliki interes javnosti

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Kakvo je vaše mišljenje o Livajinom napuštanju reprezentacije?

8.6.2023.
9:24
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Livajino napuštanje priprema reprezentacije Hrvatske već drugog dana od okupljanja i dalje puni sportske stupce tiskovina, portala i ostalih medija u Hrvatskoj.

Vatreni se pripremaju za Final Four Lige nacija

Hrvatska nogometna reprezentacija priprema se u Rijeci za Final Four Lige nacija sljedećeg tjedna, a sad nakon što je Livaja napustio tabor Vatrenih jasno je kako Dalićevi izabranici putuju u Nizozemsku oslabljeni, jer nemaju pravo na aktiviranje poziva Belji, jer se ne radi o ozljedi nego o odlasku nogometaša, samoinicijativnog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz HNS-a su poručili kako je Livaja razgovarao s izbornikom Zlatkom Dalićem o incidentu koji se dogodio tijekom treninga u ponedjeljak.

Image
ŽESTOKO, ŽESTOKO... /

Marko Livaja odlaskom iz reprezentacije podijelio navijače, a neki za ovakav rasplet krive i Zlatka Dalića: 'Kakva ste vi to obitelj...'

Image
ŽESTOKO, ŽESTOKO... /

Marko Livaja odlaskom iz reprezentacije podijelio navijače, a neki za ovakav rasplet krive i Zlatka Dalića: 'Kakva ste vi to obitelj...'

Incident

Livaja je tabor nogometne reprezentacije napustio nakon incidenta koji se dogodio u ponedjeljak na riječkoj Rujevici. Trening je bio nakratko prekinut nakon što je Livaja krenuo prema tribinama u verbalni okršaj s dijelom publike koji ga nije prestajao vrijeđati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naredali se Livajini ispadi

Zamjeralo mu se ponašanje nakon utakmice finala Hrvatskog kupa između Hajduka i Šibenika. Društvenim mrežama dijeli se video snimljen prije no što je napadač Hajduka i hrvatske reprezentacije ljutito krenuo prema tribinama.

Na njemu se vidi kako igrači odrađuju vježbe, a čuje se i žestoko vrijeđanja, te dobacivanje - "što si sad doša tu, nitko te ne voli, idi ća odavde'. Livaja je ovaj put na Rujevici reagirao na verbalne napade. Poručio je "evo doću ja tamo", nakon čega se popeo na ogradu, a onda mu je jedan navijač počeo vikati - "aj biži ća".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalić i Livaja složili se u jednom

Dan nakon incidenta koji se dogodio tijekom treninga na Rujevici, a kojeg su spriječili da ne eskalira Vedran Ćorluka, Mateo Kovačić i Ivan Perišić, napadač splitskog Hajduka Marko Livaja napustio je pripreme hrvatske reprezentacije te neće konkurirati za završni turnir Lige nacija. Iz HNS-a su poručili kako Livaja nije izbačen nego je sam otišao, jer joj više ne može pružiti mir i koncentraciju.

Dalić i Livaja složili su se kako je incident kreirao neugodnu atmosferu te okruženje u kojem je Livaji nemoguće fokusirati se na završni turnir Lige nacija sljedećeg tjedna  Nizozemskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brojne reakcije

Nakon što je Livaja napustio reprezentaciju stigle su brojne reakcije. Neki su ga kritizirali, neki ga podržali, ali jedno je sigurno - Livajapuni stupce svojim ponašanjem.

Prije godinu i pol je Hajdukov trijumf u derbiju slavio pjevajući "mrzim Dinamo, srpsko ime to". Friške su uspomene na nedavnu Hajdukovu proslavu osvajanja Kupa protiv Šibenika, kad je na Rujevici na megafon poveo pjesmu Torcide - "freze, traktori i seoski putevi, pi*ke šibenske, dobit ćete batine". Time je šokirao javnost, jer je pozivao na vrijeđanje, pokazivao oblik mržnje i veličao nasilje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Anketa Net.hr-a izazvala veliki interes javnosti

Zbog svega toga, mnogi su navijači, posebno na društvenim mrežama, zahtijevali da ga Dalić ne pozove za završnicu Lige nacija, a naša anketa pod nazivom - Treba li Marka Livaju izbaciti iz reprezentacije Hrvatske - objavljena prije 11 dana nakon incidenta na Rujevici nakon finala Kupa izazvala je veliki interes javnosti. U njoj je u kratko vrijeme glasalo 6928 čitatelja Net.hr-a, a njih čak 52% dalo je glas da ga se treba izbaciti iz reprezentacije.

Image

Kontroverzni i karizmatičan tip

Naravno, kao i svakog kontroverznog i karizmatičnog tipa, Livaju brojni fanovi slave što god napravio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa tako i primitivni ispad poput onog na Rujevici u finalu Kupa ili ogorčeni potez kao što je napuštanje reprezentacije prije važnih utakmica zbog verbalnih napada na njega, također u Rijeci. Jasno je k'o dan da je Marko Livaja na nezapamćenom udaru navijača u Rijeci, ali isto tako i on sad ima putra na glavi. Stoga, mi vas u našoj novoj anketi pitamo - Kakvo je vaše mišljenje o Livajinom napuštanju reprezentacije?

Glasujte, izrazite svoje mišljenje i dajte svoj sud. Jako nam je to bitno. Neka se čuje i vaš glas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo