[ANKETA] KOGA BISTE HTJELI VIDJETI NA ČELU / HNS-a? Počinje povijesna borba za vlast u hrvatskom nogometu

Image
Foto: AFP/PIXSELL

Davor Šuker, Dario Šimić i Marijan Kustić kandidati su za mjesto predsjednika HNS-a. Tim povodom u našoj anketi pitamo vas: 'Koga biste htjeli vidjeti na čelu Saveza?'

21.11.2017.
20:53
AFP/PIXSELL
VOYO logo

HNS je u utorak napravio veliki preokret i objavio kako će se izborna skupština HNS-a ipak održati ove godine. Točnije 22. prosinca 2017. godine u 12 sati u zagrebačkom Sheratonu. Ovo je velika promjena jer Damir Vrbanović, prvi operativac HNS-a, prije samo nekoliko dana izjavio je da će redovna skupština biti 19. prosinca, a sve drugo nazvao "medijskim špekulacijama".

PREOKRET: OBJAVLJEN DATUM KOJI HRVATSKI NOGOMET ŽELJNO IŠČEKUJE: Izbori za novog šefa HNS-a održat će se 22. prosinca

Aktualni predsjednik odugovlačio je s ovom odlukom jer nije bio siguran u podršku unutar saveza. U HNS-u su za sada dvije opcije: Davor Šuker i Marijan Kustić, član IO saveza, koji je funkciju u ključnom tijelu HNS-a stavio u mirovanje jer je saborski zastupnik HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ZDRAVKO MAMIĆ ZATEČEN ISPRED HILTONA: Dinamov savjetnik briljirao izjavom! ‘Slučajno sam se ovdje zatekao’

No za ove izbore ne mogu postojati tri kandidata. Naime, da bi kandidat predao svoju službenu kandidaturu HNS-u mora skupiti barem osam potpisa od 21 županijskog saveza (osam plus jedan potrebno za kandidaturu za izbornu skupštinu HNS-a). Inače, Skupština ima 59 članova, a za pobjedu na predsjedničkim izborima potrebno je 30 glasova.

ŠIMIĆ NAJAVIO KANDIDATURU: ‘HR nogomet zaslužuje novi početak i potpunu depolitizaciju’

POJAVILA SE NOVA FOTKA NOVOG HRVATSKOG DRESA: Vraćamo se 21 godinu u povijest!

U Skupštini sjede predstavnici županijskih saveza (21), svaki klub Prve HNL daje po dva člana (20), svi klubovi Druge HNL daju zajedno dva člana, klubovi trećih liga daju tri člana, klubovi nižih liga deset, a po jedan član dolazi iz Sindikata igrača, udruženja trenera te jedan zastupnik ženskog nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

LEGENDE KREĆU U BITKU ZA HNS I U RAZGOVORU ZA NET.HR PORUČUJU: ‘Dosta nam je interesnih skupina u nogometu!’

Stoga, mi vas u našoj anketi pitamo: 'Koga biste htjeli vidjeti na čelu HNS-a?'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo