Zvijezda Reala senzacionalno prelazi u Manchester United?

Zvijezda Real Madrida Angel di Maria blizu je prelaska u engleskog nogometnog diva Manchester United, tvrdi Sky Sports. Argentinski nogometaš bi trebao potpisati ugovor vrijedan 70 milijuna eura.

24.8.2014.
11:12
VOYO logo

Već tjednima traje "sapunica" oko odlaska argentinskog reprezentativca Angela di Marije iz Real Madrida. Nagađa se da je Di Maria htio povećanje plaće na osam milijuna eura godišnje, što predsjednik Real Madrida Florentino Perez nije dopustio. Uz to, i dolazak Jamesa Rodrigueza u Real Madrid bilo je kobno za sjanog argentinskog nogometaša koji je zbog toga ispao iz strateških planova talijanskog stručnjaka na klupi Kraljevskog klubaCarla Ancelottija, iako je Di Marija bio jedan od najboljih igrača Real Madrida. Međutim, u klubu su ga se iznenađujuće odrekli. Kako Di Maria ne želi igrati za manju plaću, odlučio je svoje nogometne usluge ponuditi nekom drugome. Prvo je PSG bio ozbiljno bacio oko na ovo odlično argentinsko krilo, ali njegova cijena od 80 milijuna eura bila je previsoka i za ovaj bogati francuski klub.

//www.youtube.com/embed/xOopA-uF8wQ

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako Manchester United i nije baš najbolje započeo novu sezonu Premier lige. U prvom kolu su na Old Traffordu izgubili od Swanseaja s 2:1. Stoga je nizozemski trener Louis Van Gaal odlučio posegnuti dublje u džep i dovesti igrača koji je sposoban napraviti razliku na travnjaku. Stoga su odlučili dovesti Di Mariju za 70 milijuna eura odštete (55 milijuna funti). Time bi se srušio dosadašnji engleski rekord visine odštete plaćene za nekog igrača, koji je u siječnju 2011. postavio Chelsea, kada je za Fernanda Torresa Liverpoolu platio čak 58 milijuna eura (50 milijuna funti).

Nema dvojbe da će Di Maria biti veliko pojačanje za Manchester United, jer se radi o kvalitetnom igraču koji je sposoban sam riješiti utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Transfer još nije službeno potvrđen, ali prema posljednjim informacijama Di Maria nema previše opcija nakon što je PSG ispao iz utrke zbog financijskog fair-playa. K tome, Manchester mu može ponuditi plaću koja je dostojna njegove kvalitete.

Dogovor je načelno postignut, a cijena transfera trebala bi biti oko 70 milijuna eura. Navodno je u svemu svoju ulogu odigrao i Cristiano Ronaldo nakon što Di Mariju više nije bilo moguće zadržati, koji mu je preporučio da je Manchester pravi klub za njega, prenose španjolski mediji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, Manchester tu ne misli stati. Iz Engleske stižu vijesti da će Crveni vragovi do kraja prijelaznog roka dovesti još dva igrača. Sljedeći je Daley Blind, branič Ajaxa koji može odigrati i u veznom redu. Na SP-u je pod vodstvom Louisa Van Gaala oduševio.

Drugo pojačanje bi trebalo biti u veznom redu koji u Unitedu jako šepa. U enleskim nogometnim kuloarima se spominje ime miljenika Van Gaala Nigel De Jong, ali se sad opet zavrtjela priča oko transfera Artura Vidala. Spominje se između 30 i 40 milijuna funti, no sumnjamo da će se Juventus složiti s tom cifrom. Jer ipak, Vidal je jedan od najboljih igrača Juventusa i na njemu će talijanski nogometni velikan htjeti zaraditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo