ANDRIJAŠEVIĆU, NEMAŠ SE ČEMU NADATI: / 'Ne mislim da najbolji igrač HNL-a mora biti u reprezentaciji'

Izbornik Ante Čačić objavit će ovaj tjedan popis igrača za predstojeću utakmicu protiv Ukrajine (24.

16.3.2017.
9:21
VOYO logo

Sudeći prema njegovim riječima, većih iznenađenja na popisu neće biti. Čačić je već dao naslutiti da neće pozvati Marija Pašalića (Milan) i Ivana Santinija (Caen), a čini se da ni najbolji igrač hrvatske lige, sjajni veznjak Rijeke Franko Andrijašević, neće dobiti priliku. Govoreći u teoriji, Čačić je naglasio kako nije nužno da najbolj igrač domaćeg prvenstva mora biti u reprezentaciji.

Image
ČAČIĆ UOČI OBJAVE POPISA: /

'Koga bih trebao izostaviti da Pašalić uđe u reprezentaciju?!'

Image
ČAČIĆ UOČI OBJAVE POPISA: /

'Koga bih trebao izostaviti da Pašalić uđe u reprezentaciju?!'

Prevelika konkurencija

"Ne mislim da najbolji igrač lige mora nužno biti u reprezentaciji jer to opet ovisi o situaciji. Ako je taj najbolji igrač, primjerice, vezni igrač koji konkurira Modriću, Rakitiću, Kovačiću, Badelju i Brozoviću - onda je teško reći da on mora biti u reprezentaciji. S druge strane, ako neki stoper ili zadnji vezni igra zapaženo, može dobiti poziv i ako nije najbolji igrač lige. Sigurno da je poziv u reprezentaciju priznanje i klubu i igraču i cijeloj ligi pa nam je interes imati igrače iz HNL-a u reprezentaciji, ali s druge strane - u reprezentaciji moraju igrati najbolji, što u najvećem broju slučajeva znači da se radi o igračima koji su se dokazali u jačoj ligi od HNL-a", pojasnio je Čačić u intervjuu za Goal.com.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na konkretan spomen Andrijaševića, izbornik je rekao:

"Franko je i u reprezentativnom okruženju u Kini pokazao kvalitetu i znanje, kao što to pokazuje u dresu Rijeke. No, vraćamo se opet na temu konkurencije u reprezentaciji koja je na njegovoj poziciji iznimna - malo je reprezentacija u Europi s takvim izborom igrača u ofenzivnom dijelu veznog reda."

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo