pristala na nagodbu / Amerikanka progovorila: 'Više puta sam mu rekla ne, ali Ronaldo nije prestajao, silovao me'

Image
Foto: Mike Egerton/Press Association/PIXSELL

Mayorga je za Der Spiegel opisala je kako je upoznala Ronalda, kako ju je silovao, kako je došlo do nagodbe

28.9.2018.
22:20
Mike Egerton/Press Association/PIXSELL
VOYO logo

Der Spiegel je prošle godine pisao da je Amerikanka Kathryn Mayorga optužila Cristiana Ronalda za silovanje te da je on opovrgnuo sve optužbe rekavši kako se radilo o sporazumnom seksu. Nekoliko mjeseci kasnije doznalo se da su odvjetnici dviju strana postigli dogovor kojim je Ronaldo isplatio Mayorgi 375.000 dolara uz obavezu da više nikada ne spomene taj slučaj.

No devet godina kasnije, Mayorga je za Der Spiegel opisala je kako je upoznala Ronalda, kako ju je silovao, kako je došlo do nagodbe te kako i dalje trpi posljedice tog događaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upoznali se na zabavi u Las Vegasu

Kathryn Mayorga i Cristiano Ronaldo upoznali su se u lipnju 2009. godine na zabavi u VIP dijelu ekskluzivnog noćnog kluba u Las Vegasu nakon što joj je Portugalac prišao i ponudio piće. Ona je tada bila studentica, godila joj je pažnja jednog od najboljih svjetskih nogometaša...

Upoznao ju je sa svojim prijateljima, malo su razgovarali, a onda je tražio njen broj telefona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dala sam mu broj i pomislila: Ok, to je baš cool."

Nešto kasnije, Ronaldo joj je poslao poruku. Ona, njezina prijateljica, Ronaldo i njegovi prijatelji, našli su se u predvorju hotela te zajedno otišli do Ronaldovog apartmana. Neki su se odmah zaputili prema jacuzziju, a Ronaldo joj je ponudio kupaći kostim. Otišla je do kupaonice i dok se presvlačila, pojavio se Ronaldo sa spolnim organom izvan hlača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rekao je da ga moram staviti u usta"

"Stajao je pored mene i želio da mu diram penis. Molio me: Samo 30 sekundi! No ja sam rekla ne. Tad mi je rekao da ga moram staviti u usta. Kakav idiot! Nasmijala sam se i pomislila da je sve ovo šala. Ovaj tip je tako poznat i tako zgodan, a svejedno ljigavac", prisjeća se Amerikanka.

No Ronaldo nije popuštao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U jednom je trenutku rekao da će me pustiti ako ga poljubim. Pristala sam i rekla da ću ga poljubiti, ali ga neću dirati."

"Sklupčala sam se i pokušala objema rukama zaštititi"

Kathryn Mayorga inzistira da je Ronalda samo poljubila i da ga nije dirala. No taj ga je poljubac još samo više napalio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svugdje me je dirao i želio me svugdje ljubiti. Odgurnula sam ga i rekla mu ne."

Prema Mayorgi, Ronaldo nije odustajao i povukao je u spavaću sobu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Opet sam ga odgurnula, no on je pokušao skinuti moje gaćice. Sklupčala sam se i pokušala objema rukama zaštititi vaginu, no on je tad skočio na mene. Više puta sam mu rekla: ne, ne, ne! No on nije prestajao već je silovao analno i to bez kondoma i lubrikanta."

Iako su sklopili nagodbu prema kojoj joj je Ronaldo isplatio 375,000, sada njeni odvjetnici žele oboriti taj sporazum. Amerikanka sada tvrdi da ima teške psihičke posljedice te da je bila u nestabilnom stanju kada je primila novac za šutnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ometanje istrage

Za Mayorginog novog odvjetnika Stovalla, Ronaldovo svjedočenja važan je dokaz. Sporazum koji su oboje potpisali, smatra Stovall, omeo je policijsku istragu – što nije dozvoljeno. Nema sumnje da se svatko ima pravo braniti od optužbi, no postoji crta preko koje se ne prelazi. Naime, pokušati sakriti zločin je također zločin.

Dala otkaz na poslu

U međuvremenu, Kathryn Mayorga je dala otkaz na poslu jer kaže da treba svu snagu za nadolazeći proces. Skriva se od medija i ne želi davati izjave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ronaldo je također nedostupan. U proteklih nekoliko mjeseci, Der Spiegel ga je nekoliko puta molio da ispriča svoju verziju događaja iz 2009. no sva su nastojanja da se dođe do slavnog sportaša bili uzaludni.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo