AMERIKANCI SE DIVE MODRIĆU: /

Ovo najbolje do sad dočarava što je Luka napravio protiv Danaca i pokazuje njegovu igračku veličinu

Image
Foto: AFP

'To je samopouzdanje. Ma, to su petlje, naravno da jesu, pa javlja ti se u glavi 'a što ako ponovno promašim?'

3.7.2018.
19:25
AFP
VOYO logo

I ugledni američki ESPN piše i u svojoj emisiji o SP-u raspravlja o Luki Modriću, najboljem hrvatskom nogometašu, vjerojatno najboljem veznjaku svijeta, nakon što je protiv Danske u drugom produžetku prvo zapucao penal i četvrtfinale, a nakon toga u lutriji jedanaesteraca ponovno uzeo loptu u ruke, namjestio ju na bijelu točku, opalio prema Kasperu Schmeichelu i po sredini, pomalo sretno - pogodio!

SVE O HRVATSKOJ REPREZENTACIJI I SVJETSKOM NOGOMETNOM PRVENSTVU MOŽETE PROČITATI - OVDJE.

DALIĆ OTKRIO ŠTO JE ODLUČIO OKO MODRIĆA I PUCANJA PENALA: ‘Prvi penal je puknuo loše, ali…’

"To je samopouzdanje. Pucao je samo nekoliko cm od Schmeichlove noge. Da, to je samopouzdanje", kazao je jedan od sukomentatora u emisiji, objavljenom na portalu ESPN-a. Voditelj emisije je na to kazao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ma koliko god bio samopouzdan, ma koliko god dobar dio, upravo si promašio penal koji ti je mogao dati pobjedu i plasman u četvrtfinale, a sad ponovno moraš pucati penal. Svi te gledaju, puca i onaj koji je promašio. Ma, to su petlje, naravno da jesu, javlja ti se u glavi 'a što ako ponovno promašim? Što će se onda dogoditi?' Izašao je pred sve, istupio, uzeo loptu u nervoznoj situaciji, tukao po sredini i jedva je ugurao u gol. Bolja momčad je prošla", opisao je voditelj emisije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ESPN, nadalje, u tekstu o Luki Modriću i toj situaciji ističe sljedeće:

"I tako možete samo zamisliti kako je Modrić skakao srce kad je, četiri minute od kraja drugog produžetka, uočio mogućnost za gol. Ono što samo oni poput njega mogu vidjeti, a osobito one koje samo oni poput njega mogu vidjeti tako prije situacije. Vertikala prolazi za Antu Rebića, čak i nakon skoro dva sata solidnog nogometa kako bi pronašli dodatni udarac, a iznenada njegov suparnik 'jedan na jedan' je veliki žuti oblako poznatiji kao Kasper Schmeichel. Mathias Jorgensen poslao je Rebića u driblingu na pod i dosuđen je penal. Modrić je krenuo i nakon kratkog zaleta pucao, ali završila je u rukama Schmeichela. No, onda je ponovno uzeo loptu u ruke, u dramatičnoj situaciji, uoči djelić prostora i zabio", objašnjava autorica teksta Gabriele Marcotti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo